23. februar 2020
De to tiltalte og den nu afdøde, der også ville have været tiltalt, var tæt på den skudepisode, der fandt sted i Ladegårdsparken om aftenen 23. oktober sidste år. Foto: Alex Christensen, Skadestedsfotograf.dk
De to tiltalte og den nu afdøde, der også ville have været tiltalt, var tæt på den skudepisode, der fandt sted i Ladegårdsparken om aftenen 23. oktober sidste år. Foto: Alex Christensen, Skadestedsfotograf.dk
Foto: ALEX CHRISTENSEN.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 18-årig skuddræbt skulle have været tiltalt i afpresningssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årig skuddræbt skulle have været tiltalt i afpresningssag
Holbæk - 20. juni 2019 kl. 12:36
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to unge mænd på 18 og 19 år, der i denne og næste uge sidder på anklagebænken i Retten i Holbæk tiltalt for blandt andet afpresning af en 18-årig mand i Holbæk i oktober sidste år, kunne have haft følgeskab af en tredje medtiltalt, der oprindeligt var sigtet i sagen på lige fod med de to andre.

arrow Læs også: To unge dømt for at afpresse 18-årig for 13.000 kroner

Men søndag den 28. april i år blev den 18-årige mand dræbt af skud i Ladegårdsparken, formentligt i forbindelse med konflikten mellem Bandidos og Vang-grupperingen, som drabsofferet ifølge politiet befandt sig i periferien af.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Af sagens anklageskrift fremgår det, at den afdøde efter anklagemyndighedens opfattelse deltog i afpresningen af den 18-årige om aftenen den 23. oktober, og han ville derfor have været tiltalt i sagen, hvis ikke han var blevet dræbt i april.

Nordvestnyt skrev allerede i november, at de to nu tiltalte og den afdøde 18-årige alle tre var meget tæt på en anden skudepisode i Ladegårdsparken i relation til den omtalte konflikt. Det var netop den 23. oktober ved 21-tiden - kort tid efter, at den påståede afpresning skal have fundet sted i Holbæk midtby - at en 19-årig mand blev skudt i skulderen.

De tre befandt sig sammen med blandt andet den 19-årige i en gruppe, der blev beskudt af en ukendt gerningsmand.

Nærmest præcist et halvt år senere blev den 18-årige så dræbt af skud i hovedet og på kroppen ikke langt derfra.

En 25-årig mand er sigtet for drabet, men nægter sig skyldig.

Når afpresningssagen kædes sammen med skudepisoden samme aften skyldes det, at gruppen med de tiltale efter skyderiet blev anholdt af politiet, der senere løslod dem, fordi de ikke havde gjort noget ulovligt.

I den forbindelse blev de fotograferet i deres tøj, og det er anklagemyndighedens påstand, at det tøj svarer til den påklædning man kan se på de mistænkte afpressere på videoovervågning fra blandt andet de to hæveautomater, som de påståede afpressere tog det 18-årige offer med til.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

arrow Tre unge anholdt for afpresning af 18-årig
09. november 2018 kl. 10:58 Opdateret: kl. 10:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk