17. februar 2020
En analyse pegede sidste år på, at Holbæk Kommune kan have behov for flere mindre boliger, hvadenten det er leje- eller ejerboliger. Nu skal en boligstrategi være med til at definere retningen for de kommende års bosætningspolitik i kommunen.Foto: Peter Andersen
En analyse pegede sidste år på, at Holbæk Kommune kan have behov for flere mindre boliger, hvadenten det er leje- eller ejerboliger. Nu skal en boligstrategi være med til at definere retningen for de kommende års bosætningspolitik i kommunen.Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16 lokale bosætningsmøder er skudt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16 lokale bosætningsmøder er skudt i gang
Holbæk - 12. september 2019 kl. 08:59
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal der bygges flere parcelhuse, eller er det flere små rækkehuse, der er brug for?

Sådan kunne et par af spørgsmålene lyde, når der i den kommende tid bliver sat fokus på bosætning og boligstrategi i alle 18 lokalområder i Holbæk Kommune.

I aften, torsdag, klokken 19 er der borgermøde i Kundby Forsamlingshus, og allerede i mandags var det borgerne i Vipperød, der snakkede fremtidens bosætning i lokalområdet.

I alt skal der frem mod midten af november holdes 16 møder, hvor alle 18 lokalområder er repræsenteret. Mørkøv, Undløse og Knabstrup holder et fælles møde.

Baggrunden for møderækken er kommunalbestyrelsens beslutning i forbindelse med budgetvedtagelsen sidste år at sætte gang i udarbejdelsen af en boligstrategi.

Da Holbæk Kommune i 2018 fik en bosætningsrapport fra firmaet Exometric i hånden, satte det fornyet gang i debatten om dels den overordnede udvikling i kommunen og om lokale behov, når det gælder forskellige typer af boliger.

Rapportens overordnede konklusion var, at der i Holbæk by sagtens kan bygges flere parcelhuse, men at det i nogle områder uden for Holbæks byskilte kan være mere nyttigt at bygge mindre boliger, så man kan holde på de mennesker, der allerede bor i området, men ønsker mindre plads.

Det vil, ifølge rapporten, samtidig betyde, at eksisterende villaer kan sæges til nytilflyttere og dermed modvirke affolkning.

Den konklusion blev dog ikke modtaget lige positivt alle steder, og nu har politikerne så ønsket at få indspark fra samtlige 18 lokalområder, før man beslutter sig for en overordnet boligstrategi.

- Vi vil gerne blive klogere på, hvad der rører sig i de forskellige lokalområder. Hvad ser borgerne af muligheder, og er der nogle faldgruber, de mener, vi skal være opmærksomme på? Der er helt sikkert noget, vi politikere og administration ikke ved, og derfor har det været vigtigt for os at holde møder med alle lokalområder, siger Lars Qvist, formand for projektudvalget til udvikling af lokalområderne og gruppeformand for Lokallisten, som bragte forslaget om en boligstrategi ind i budgetforhandlingerne sidste år.

På møderne deltager der repræsentanter for både kommunalbestyrelsen og kommunens administration.

Alle steder er det de respektive lokalfora, der står for at arrangere møderne i samarbejde med kommunen. Det har ikke været muligt at få oplyst mødestederne med undtagelse af mødet i dag i Kundby.

I dag, torsdag, kl. 19: Kundby Forsamlingshus.

Tirsdag 1. oktober klokken 19.30: Tølløse.

Lørdag 5. oktober kl. 9: Mørkøv, Undløse og Knabstrup.

Tirsdag 8. oktober kl. 19.30: Ugerløse.

Mandag 21. oktober kl. 19.30: Jyderup.

Torsdag 24. oktober: Orø (kl. 17) og Stestrup (kl. 19.30).

Mandag 4. november: Hagested (kl. 17) og Tuse Næse (kl. 19).

Mandag 11. november; Gislinge (kl. 17) og St. Merløse (kl. 19.30).

Tirsdag 12. november: Regstrup (kl. 17) og Holbæk by (kl. 19.30).

Mandag 18. november; Tuse (kl. 17) og Svinninge (kl. 19.30).

Vipperød har afholdt møde i mandags.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk