12. juli 2020
Genskabet vil lave en grejbank, hvor orøboerne kan låne maskineri, som kan bearbejde plante- og grenaffald til noget, man har lyst til at beholde på øen. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Genskabet vil lave en grejbank, hvor orøboerne kan låne maskineri, som kan bearbejde plante- og grenaffald til noget, man har lyst til at beholde på øen. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100.000 kr. til grønne projekter på Orø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100.000 kr. til grønne projekter på Orø
Opdateret 26. juni 2020 kl. 13:46
Holbæk - 26. juni 2020 kl. 11:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bæredygtighed er en rød tråd i to Orø-projekter, som i går fik tilsagn om henholdsvis 75.000 kroner og 25.000 kroner i kontant støtte fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje.

De 75.000 kroner går til foreningen Genskabet, som har kig på øens haveaffald. For giver det overhovedet mening at bruge færgebrændstof på at transportere læs efter læs af haveaffald fra øen til fastlandet?

Genskabets svar er nej. Og løsningen er ligetil: Plante- og grenaffald skal blive på øen.

Det kræver så, at haveaffaldet kan omsættes til noget, som er nyttigt, og her vil støttepengene blive brugt til fase ét:

Der skal etableres en grejbank, hvor man kan låne kædesav, grensakse, kompostkværn og flishugger. Tanken er, at orøboerne kan låne grejet for en beskeden pris - til gengæld skal de levere flis med mere til fællesområderne på øen.

Kursus i stalden
Det andet projekt på øen, som får 25.000 kroner i støtte, er projektet Geoliv, som tegnes af blandt andre Cathrine Dolleris, som bor i Bybjerg. Geoliv står blandt andet for kurser i bæredygtighed og permakultur, hvor permakultur handler om, at naturen ikke er noget, man skal holde nede eller udnytte, men noget man skal leve sammen med.

Kurserne har indtil nu været holdt i en privat stue, men det er ved at være lige i underkanten pladsmæssigt. Støttepengene skal derfor gå til at indrette en tidligere grisestald til et 60 kvadratmeter stort kursuslokale.

aa

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk