14. april 2021
Administrationsbygningen på Jernbanevej deles i dag af Borgerservice og Alle kan Bidrage, som står for jobcentret. Til august vil de to områder også være under samme administrative hat - hvis kommunalbestyrelsen godkender omorganiseringen.
Administrationsbygningen på Jernbanevej deles i dag af Borgerservice og Alle kan Bidrage, som står for jobcentret. Til august vil de to områder også være under samme administrative hat - hvis kommunalbestyrelsen godkender omorganiseringen.
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1000 medarbejdere får ny chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1000 medarbejdere får ny chef
Holbæk - 02. marts 2021 kl. 10:00
Af Agner Ahm

Holbæk Kommune lægger nu an til en stor omorganisering af kommunens indsats på det sociale område.

arrow Læs også: Debat: Kære politikere, glem ikke de unge?

Forslaget er netop præsenteret for medarbejderne, og det indebærer, at omkring 1000 medarbejdere vil få en ny chef. Det skal ske inden 1. august, hvor den nye struktur er planlagt til at træde i kraft.

Forudsætningen er, at kommunalbestyrelsen siger ja. Det forventes afgjort på kommunalbestyrelsens møde i april.

Ingen skal ud

Både borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) og kommunaldirektør Rasmus Bjerregaard understreger, at forslaget ikke er en spareøvelse. Ingen medarbejdere skal ud, og langt de fleste vil reelt blot fortsætte med de arbejdsopgaver, de har i dag.

De sociale indsatser dækker et bredt felt fra fysisk og psykisk handicappede over socialpsyiatri til indsatser for unge, som ikke lige passer ind i de gængse rammer.

I dag er disse indsatser delt op, så mange af medarbejderne hører under store forvaltningsgrene som børn og skole - kendt som Læring og Trivsel - og ældreområdet, som i kommunens sprogbrug hedder Aktiv Hele Livet.

I den politiske del af kommunens organisation blev de sociale indsatser samlet under én hat ved starten af denne valgperiode, hvor der blev indført et socialudvalg med Bente Röttig (SF) som formand.

Nu lægges der altså op til, at der også administrativt bliver én enhed til at håndtere det sociale område.

Borgerservice

Ændringen betyder, at et enkelt kommunalt område helt forsvinder. Det er området Uddannelse til alle Unge. Det nedlægges, fordi langt de fleste opgaver - og medarbejdere - kommer ind under det nye store socialområde.

Også Borgerservice berøres af omlægningen. Det har indtil nu hørt under Kultur og Fritid, men fra august skal Borgerservice høre sammen med Alle Kan Bidrage, som er afdelingen, der bemander jobcentret.

Rent praktisk bor Borgerservice og Alle Kan Bidrage allerede i samme hus, nemlig i administrationsbygningen på Jernbanevej.

arrow Luft til store ændringer for ældre og skolebørn
02. marts 2021 kl. 10:00 Opdateret: kl. 09:24
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk