22. april 2019
Midt- og Vestsjællands Politi sætter videoovervågning op i Holbæk, Kalundborg og Roskilde. Foto: Thomas Olsen
Midt- og Vestsjællands Politi sætter videoovervågning op i Holbæk, Kalundborg og Roskilde. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100 kameraer sættes op: Her vil du blive videoovervåget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 kameraer sættes op: Her vil du blive videoovervåget
Opdateret 26. september 2018 kl. 10:42
Holbæk - 26. september 2018 kl. 08:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg, Holbæk og Roskilde vil om en måneds tid få videoovervågning op i nattelivet, det har Midt- og Vestsjællands Politi netop besluttet.

arrow Læs også: For og imod overvågning af Torvet i Haslev

Overvågningen er en del af finanslovsaftalen fra sidste år, hvor Rigspolitiet fik penge til at fordele et hundrede kameraer mellem kredsene.

Overvågningen skal efter planen sættes op i Nygade i Holbæk, i Kordilgade i Kalundborg og på Jernbanegade i Roskilde. Det skriver DR Sjælland.

- Vi har analyseret på området for at se, hvor det kan give mening at sætte tryghedsskabende video op, og det blev så de steder, hvor det er populært at gå i byen her i politikredsen, siger Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør i Midt- og Vestsjællands politi, til DR Sjælland.

Såvel Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) og Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) er tilfredse med, der kommer videoovervågning.

- Hvis det kan være med til at øge trygheden og sænke kriminaliteten, så er det et godt tiltag. Jeg er glad for, at politiet har prioriteret, at nogle af de kameraer, de har fået stillet til rådighed, kan komme til Kalundborg, siger Martin Damm til DR Sjælland.

Midt- og Vestsjællands Politi skal nu søge lodsejere om tilladelse til at opsætte kameraerne og dernæst lave den endelige aftale med kommunerne.

- Jeg regner med, vi kan være nogenlunde på plads indenfor en god måneds tid, siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen.

Sydsjælland- og Lolland Falsters politi indførte 1. september overvågning i nattelivet i Haslev, Slagelse og Nakskov, men her har videoovervågningen endnu ikke været i brug.

- Indtil videre har vi ikke modtaget nogen anmeldelser, der har gjort, at vi har haft brug for at anvende den videoovervågning, der er opsat, siger vicepolitiinspektør Allan Holm fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Han mener derfor, at kameraerne har haft den præventive effekt, de havde håbet på.

arrow Delte meninger om overvåget gågade
15. januar 2019 kl. 05:57 Opdateret: kl. 10:08

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk