23. juni 2021
På Holbæk 10. klassecenter på Gl. Ringstevej i Holbæk har man flere forslag til mulige aktiviteter under frihedsforsøget. Foto: Agner Ahm
På Holbæk 10. klassecenter på Gl. Ringstevej i Holbæk har man flere forslag til mulige aktiviteter under frihedsforsøget. Foto: Agner Ahm
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10. klasse klar med ideer til frihedsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10. klasse klar med ideer til frihedsforsøg
Holbæk - 11. juni 2021 kl. 05:57
Af Christina Quist

Er de, eller er de ikke?
Der har tilsyneladende været lidt forvirring om, hvorvidt Holbæk Kommunes 10. klassecenter er del af det kommende frihedsforsøg på skoleområdet. Men nu det blevet afklaret, at det kommunale 10. klassetilbud er omfattet af det treårige forsøg.

Derfor er det ligesom folkeskolerne forpligtet til - i tæt samarbejde med medarbejdere, elever og forældre - at afprøve nye idéer inden for rammerne af »Børnenes skole - frihed, fællesskab og faglighed«, som forsøget kaldes.

Fakta
  • Holbæk Kommune er en af syv kommuner, som har fået mulighed for at indgå i et kommende frihedsforsøg.
  • Her slippes kommunerne på udvalgte velfærdsområder fri fra så meget regulering som overhovedet muligt mod at levere bedre resultater for borgerne.
  • I Holbæk og Esbjerg Kommuner er det folkeskolerne, der bliver omfattet af forsøget i de kommende tre skoleår.
  • Frihedsforsøget i Holbæk har overskriften: Børnenes skole - frihed, fællesskab og faglighed.

Tidligere har økonomiudvalget bedt om et oplæg om, hvilke muligheder udviklingen af 10. klassetilbuddet giver i forlængelse af frihedsforsøget. Og nu har 10. klassecentret sad ord på sine overvejelser.

En af de ting, medarbejderne i 10. klassecentret ønsker at afprøve, er nye måder at uddannelsesparathedsvurdere de på unge på i tæt samarbejde med ungdomsuddannelserne.

En anden aktivitet handler om, at de unge skal have en arbejdsduelighedsvurdering af deres praktiksted, så de unge i højere grad kender til arbejdspladsernes forventninger. Dette tiltag skal udvikles i tæt samarbejde med Esbjerg Kommunes 10. klassestilbud, der også er omfattet af frihedsforsøget på skoleområdet.

De to kommuner planlægger også at afprøve nye prøveformer sammen. Prøveformerne skal tage højde for det, de unge har lært i praktik- og brobygningsforløb i en praktikplads eller på en ungdomssuddanelse.

Udvalget for beskæftigelse og uddannelse er netop blevet orienteret om 10. klassecentrets overvejelser.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk