24. september 2020
Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, oplever, at mange lokalområder indtil videre vinder på coronakrisen.
Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, oplever, at mange lokalområder indtil videre vinder på coronakrisen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Mange lokalområder vinder på Covid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Mange lokalområder vinder på Covid
Holbæk - 11. august 2020 kl. 13:52
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med at Sparekassen Sjælland-Fyn har offentliggjort sit halvårsregnskab udtaler sparekassens administrerende direktør, Lars Petersson, sig også om coronasituationen.

arrow Læs også: Pænt halvårsresultat i sparekasse

Ganske vist er der hensat yderligere 130 millioner kroner til mulige tab som følge af Covid-19. Men sparekassen oplever på nogle områder også øget aktivitet som følge af pandemien.

- Der er ingen tvivl om, at mange lokalområder - men ikke alle - næsten har vundet på Covid. I Odsherred er der sket det, at hylderne med sommerhuse er om ikke ryddet, så er der i hvert fald solgt mange sommerhuse. Og vi ved, at der har været mange i Odsherred i sommer. Vi ved også, at mange håndværkere nærmest har måttet arbejde i døgndrift, fordi der også bliver udført en del reparationer, siger Lars Petersson.

Han peger også på, at der har været mange mennesker, der har holdt ferie i lokalområderne, mens restauranterne i København er tomme.

-Det er en bevægelse direkte ind i sparekassens primære markedsområde, og der har været stor aktivitet på sommerhusområdet, siger Lars Petersson.

Mere corona-resistent end så meget andet

Der har også været pænt gang i hussalget, og det har medvirket til, at der er fremgang i både basisindtjeningen og realkreditgivningen i Sparekassen Sjælland-Fyn. Uden bogføringen af yderligere 130 millioner kroner til mulige tab som følge af coronakrisen skulle forventningen til årets resultat have været opjusteret ganske betragteligt. Der er nu hensat i alt 161,4 millioner kroner til mulige coronatab.

Lars Petersson påpeger, at tabene endnu ikke er konstateret.

- Men jeg er glad for, at kapitalprocenten stiger til 20,4, så vi er godt rustet til, hvad der måtte komme, siger Lars Petersson.

Når han sammenligner med de andre regnskaber, der er kommet i branchen, mener han også, at billedet viser, at Sparekassen Sjælland-Fyn klarer sig godt.

- Vores forretning er mere corona-resistent end så meget andet. Men først i løbet af to-tre kvartaler bliver vi klogere, når vi kan se de regulære økonomiske konsekvenser, siger Lars Petersson.

Nul fyringer hos medicovirksomheder

Han glæder sig over, at tingene foreløbig ser fornuftige ud i blandt andet Vestsjælland, hvor store medicovirksomheder som Lundbeck og Novozymes ikke har været tvunget ud i fyringer. Det kan være med til at give noget stabilitet i området.

Lars Petersson er dog bekymret for, hvad der kommer af lokale smitteudbrud, som det er set i blandt andet Ringsted og Sorø.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk