18. oktober 2018
Søren Kjærsgaard (V) har som borgmester en travl hverdag, så han holder af at bruge fritiden med familien i hjemmet ved Vipperød.
Søren Kjærsgaard (V) har som borgmester en travl hverdag, så han holder af at bruge fritiden med familien i hjemmet ved Vipperød.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Resultater giver energi til at blive ved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Resultater giver energi til at blive ved
Holbæk KV17 - 10. november 2017 kl. 08:14
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en afstikker til København i studieårene som undtagelse, har Venstres spidskandidat og nuværende borgmester i Holbæk, Søren Kjærsgaard, boet det meste af sit 42-årige liv på Holbæk-egnen.

Og det er netop kærligheden til hjemegnen, der har drevet ham ind i lokalpolitik for snart 12 år siden.

- Jeg holder rigtigt meget af det område, vi bor i. Mit politiske engagement er drevet af min interesse for at udvikle vores kommune. Jeg mener, at vores område har et større potentiale end vi ser udfoldet, og det vil jeg gerne bidrage til at udfolde, siger Søren Kjærsgaard.

Han har stået i spidsen for Holbæk Kommune i snart to valgperioder - og han stiller op til en tredje ved valget om 11 dage.

- Det motiverer mig, når jeg kan se, at tingene flytter sig. Jeg kan godt lide den daglige kamp for at få tingene til at lykkes. Og når man så opnår resultater, giver det mig ny energi til at blive ved, fortæller Søren Kjærsgaard om sin lyst til at tage endnu en periode i byrådet og som borgmester.

Selv om han i forhold til de øvrige 30 byrådsmedlemmer har det privilegium, at han som borgmester kan fokusere på politik på fuld tid, så er der stadig mange møder og officielle opgaver på skæve tidspunkter. Det udfordrer selvsagt hverdagen, når man også er far til tre børn på ni, seks og et år.

- Jeg bruger min fritid sammen med familien og mine børn. Jeg holder meget af at tage mine to ældste børn med på tur, hvor vi for eksempel overnatter i shelter, siger Søren Kjærsgaard.

Der er også en stor have at passe derhjemme, så lugning af ukrudt står også ofte på den hjemlige dagsorden.

Til gengæld ville den 42-årige politiker, der for nogle år siden cyklede til Paris med Team Rynkeby, gerne have mere tid til at dyrke sport.

Indtil Søren Kjærsgaard for snart otte år siden kunne sætte sig i borgmesterstolen, var han advokat i advokatfirmaet Advodan i Holbæk og forud for det har han blandt andet været ansat i organisationen Dansk Erhverv. Han er uddannet jurist i 2002.

- Som byrådspolitiker og borgmester kan jeg bruge en del af de redskaber og erfaringer, jeg har fået under mit studie og gennem arbejde, lyder det fra Søren Kjærsgaard.

Han stillede op første gang og blev valgt ind i Holbæk Byråd for Venstre i 2005, og herefter genvalgt i 2009 og 2013. Fra 2010 borgmester i Holbæk Kommune.

Ved valget i 2013 opnåede Søren Kjærsgaard 4870 personlige stemmer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk