21. november 2018
Byrådskandidater efterlyser ønsker og ideer til forenings- og kulturtilbud.
gallery icon

Se billedserie

Byrådskandidater efterlyser ønsker og ideer til forenings- og kulturtilbud.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De unge gad ikke valgmødet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De unge gad ikke valgmødet
Holbæk KV17 - 08. november 2017 kl. 08:17
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvis de unge vidste, hvad de ville, var de her i aften, konstaterede Lars Godbersen, direktør for Flying Superkids i Aarhus.

Unge ved godt, hvad de vil, men først når de ser, hvad de kan vælge, svarede Nikolaj Steengaard (DF).

Begge deltog i Folkeoplysningsudvalgets valgmøde tirsdag aften på Elværket i Holbæk med fokus på unges ønsker til forenings- og kulturlivet.

Lars Godbersen var oplægsholder, Nikolaj Steengaard stod i panelet sammen med 12 andre kandidater til Holbæk Byråd.

Alle opstillede partier og lister var repræsenteret. Og der var enighed om, at unge har brug for voksne ildsjæle, der gider de unge, tør stille krav og tage ansvar. Men politikerne fik ikke svar på, hvad de unge ønsker.

Med kandidaterne deltog knap 70 i mødet. Under 10 var unge, og i panelet matchede kun Mikkel Hjuler (K) mødets fokusgruppe.

Og de fleste mødedeltagere var foreningsmennesker, fra partierne og kommunen.

Voksne kan godt tro, de ved, hvad unge vil. Svaret er alt muligt, sådan som vi alle vil, sagde Torsten Sylvest fra Retsforbundet.

- Ideer skal komme fra de unge og voksne ildsjæle i nærmiljøet. Så er det op til kommunen at skaffe faciliteterne, tilføjede han.

Det gør kommunen allerede i dag, fastslog Emrah Tuncer (R).

Torsten Sylvest vil bygge legepladser til idræt og kultur, hvor unge bestemmer, hvad de bruges til som i dag på Filmtorvet i Holbæk.

Karen Thestrup Clausen (EL) gik et skridt videre og talte om brugerstyret ungdomshus.

Men de bedste bud fås ved at lytte til eksperterne, lød det fra panelet. Det vil sige de frivillige i foreningerne og de unge selv.

Tag ud i nærmiljøerne og tal med de unge og lokale ildsjæle. De ved, hvad der sker og rører sig, fastslog Søren Stavnskær (LA).

- Så kom, fortæl os, hvad I vil og ikke kun skælde ud, opfordrede LokallistensTina Kjeldsen.

Og Emrah Tuncer er klar til at hjælpe ideer videre, men unge kan ikke ønske hvad som helst, for kommunen har en vedtaget og defineret kulturpolitik.

- Hent også inspiration i andre kommuner. Næstved har haft stor succes med projektet »Gadens hårdeste hævn«, et hip hop eventyr i ord og billeder på byens vægge, sagde Simon Drost.

Ikke alle har økonomi eller overskud til at lade deres børn og unge gå til aktiviteter. De skal have støtte, påpegede Sonny Bjørnlund Nielsen (SF).

Frank Jensen (Nyt Holbæk) vil indføre et fripas til kulturelle tilbud og gerne hjælpe med en overskuelig digital tilbuds-oversigt.

Morten Bjørn Nielsen (V) pegede på, at lokalområderne fungerer anderledes end Holbæk by. Og unges ønsker kan være anderledes, så der skal centraliseres varsomt.

Alle skal kunne deltage i Holbæk-aktiviteter.

- Vi skal hente de unge i bus, som vi gjorde i gammel Tornved Kommune, foreslog Karen Thestrup Clausen og blev bakket op af Nikolaj Steengaard.

Så kan unge fra lokalområderne også få glæde af Sportsbyen. Men når kun 40 procent børn og unge dyrker idræt, hvor er tilbuddene til resten? lød det fra salen.

Peter Holst (Alternativet) kunne let se det normale idrætsliv fungere i Sportsbyen, men var i tvivl, om de andre også får glæde af Sportsbyen.

- De unge organiserer sig lidt løsere, men det vil være fedt, hvis unge kan komme på et mere uformelt niveau, tilføjede Nis Rømer (S).

Kunne der også blive plads til miniracerne fra Tølløse, der om få år mangler et sted at være, spurgte Jesper Iversen, formand for Midtsjællands Miniracer Klub - uden at få klart svar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk