21. november 2018
Borgmesterkabalen er langt fra at gå op i Holbæk Kommune. Endnu er det umuligt at sige, hvem der får borgmesterkæden efter valget den 21. november. Foto: Mik
Borgmesterkabalen er langt fra at gå op i Holbæk Kommune. Endnu er det umuligt at sige, hvem der får borgmesterkæden efter valget den 21. november. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesterkabale er langt fra at gå op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesterkabale er langt fra at gå op
Holbæk KV17 - 11. november 2017 kl. 09:16
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvem skal sidde for bordenden ved de politiske forhandlinger i Holbæk Byråd, klippe røde snore og være leder for de tusindvis af ansatte i Holbæk Kommune fra årsskiftet og fire år frem?

Det spørgsmål er der rigtig mange borgere, politikere og medier, der stiller sig selv for tiden. Svaret er, at ingen ved det.

For selvom der kun er halvanden uges tid, til vælgerne skal sætte deres kryds, og partierne og listerne herefter skal have borgmesterkabalen til at gå op, ser det umiddelbart ud som om, at alle muligheder og borgmesterkandidater stadig er i spil.

Dagbladet Nordvestnyt har lavet en rundspørge blandt de 13 spidskandidater til byrådsvalget i Holbæk Kommune. Størstedelen af dem peger på sig selv, når de bliver spurgt, hvem der skal være Holbæk Kommunes næste borgmester.

Til gengæld er der længere mellem de konkrete svar, når kandidaterne bliver spurgt, hvem de vil pege på, hvis de ikke selv kan få borgmesterkæden. Og blandt de svar, der trods alt kommer, dukker navne som Christina K. Hansen (S), Emrah Tuncer (R), Michael Suhr (K), Sine Agerholm (LL) og Christian Ahlefeldt-Laurvig (LA) op.

Dermed virker det umuligt at spå om, hvem der kan samle et flertal bag sig den 21. november.

Udelukker Kjærsgaard
Lysten til at dele tanker og taktik er lidt større, når de 13 kandidater skal svare på, om der er nogle af deres kollegaer og konkurrenter, de på forhånd udelukker at pege på.

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Lokallisten, Enhedslisten, Konservative, SF, Alternativet, Fritænkerne, Retsforbundet og Nyt Holbæk er således enige om, at Søren Kjærsgaard (V) ikke skal fortsætte som borgmester.

Hvis det står til troende, vil det altså være Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som skal lægge mandater til, at den nuværende borgmester får en tredje periode.

Se de 13 kandidaters svar i dagbladet Nordvestnyt lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk