24. juni 2021
Gennemsnits-temperaturen for badevandet i juli ud for Rungsted Kyst er den koldeste i fem år. Vinterbaderne er blandt de få, der ikke brokker sig over den solfattige sommer.
Susan Dam (tv) og Anni Mortang med Knud Limschou i midten nyder her en frisk, men kun »halvkølig« dukkert mandag morgen, hvor de gik i vandet fra »Sukkenes Bro«.
gallery icon

Se billedserie

Gennemsnits-temperaturen for badevandet i juli ud for Rungsted Kyst er den koldeste i fem år. Vinterbaderne er blandt de få, der ikke brokker sig over den solfattige sommer. Susan Dam (tv) og Anni Mortang med Knud Limschou i midten nyder her en frisk, men kun »halvkølig« dukkert mandag morgen, hvor de gik i vandet fra »Sukkenes Bro«.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikinger nyder elendig sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikinger nyder elendig sommer
Opdateret 03. september 2015 kl. 09:10
Hørsholm - 01. september 2015 kl. 05:11
Af Lars Sandager Ramlow

Kold, grå, kedelig, solfattig og ikke spor badevenlig.

Sådan vil mange nok huske sommeren 2015, hvor Rungsted Strand da også har ligget tæt på øde hen i flertallet af dagene.

Størst aktivitet har der været omkring »Vinterpaladset«, der er Hørsholm-Rungsted Vikingelaugs omklædningsfacilitet.

- Mens de fleste har sukket over den elendige sommer, så har vi måske ikke ligefrem jublet, men i hvert fald glædet os over, at vandtemperaturen ikke har været så høj i år i forhold til tidligere år. Det er en kendt sag, at vinterbadning ikke er for mænd med mindreværds-komplekser. Og det er én af grundene til, at Lauget gør meget ud af at måle temperaturen hver eneste dag og året rundt i Øresund, siger høvding i vikingelauget, Erling Madsen.

I temperaturudvalget har »undermåler-assistent« Søren Søndergaard de seneste seks år bogført de målte temperaturer og en opgørelse lavet særligt til Frederiksborg Amts Avis viser, at gennemsnits vandtemperaturen i juli 2015 faktisk er den koldeste i fem år.

I sommeren 2011 var vandtemperaturen i juli i snit 17,2 grader. Året efter var den 18,4. I 2013 var den 18,3, mens den sidste år var oppe på hele 21,9 grader. Derfor er det også noget af en kontrast, at vandtemperaturen i juli i år kun har ligget på 16,8 grader i gennemsnit.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis tirsdag...

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?