14. oktober 2019
Det er svært at sætte ord og billeder på stemningen fra udstillingen på det gamle tørreloft på Karen Blixen Museet. Den skal opleves. Installationen består af en lyssætning som otte mand står bag, en lydkulisse og blandt andet nogle  svævende kostumer. Foto: Natascha Thiara Rydvald
gallery icon

Se billedserie

Det er svært at sætte ord og billeder på stemningen fra udstillingen på det gamle tørreloft på Karen Blixen Museet. Den skal opleves. Installationen består af en lyssætning som otte mand står bag, en lydkulisse og blandt andet nogle svævende kostumer. Foto: Natascha Thiara Rydvald
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og foto: Museum åbner for Blixen-magi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og foto: Museum åbner for Blixen-magi
Hørsholm - 18. maj 2019 kl. 05:50
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For første gang nogensinde er Karen Blixens særegne og skønne soveværelse blevet tilgængeligt for offentligheden. Karen Blixen Museet åbnede i går, fredag, for to nye særudstillinger, hvor publikum inviteres helt tæt på den verdenskendte forfatterindes magiske liv. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Kærligheden skubbede til Karen Blixen

- Når man træder ind i soveværelset kan man hurtigt forestille sig, hvordan Karen Blixen er vågnet, har svinget benene ud af sengen og har kigget ud ad vinduet på hendes elskede Øresund. I rummet er der stemninger fra Afrika og Norge, og det er fyldt med særlige genstande fra Blixens mageløse liv. Jeg synes, det er meget intimt, og publikum kan blandt andet se Blixens teaterbelyste sminkebord og det indbyggede klædeskab, der gemmer sig bag de mørkebrune træpaneler, fortæller Annemari Brogaard Clausen fra Karen Blixen Museet.

Det er John Christensen, der er kurator på denne særudstilling, og han har brugt timer på at gennemgå Karen Blixens gemmer og levendegøre soveværelset, hvor forfatterinden døde i sin seng den 7. september 1962.

- Rummet står som vi forestiller os, det har set ud den 1. januar 1959, dagen før hun tog til USA på triumfturné. Det var helt utroligt spændende at dykke ned i og indrette det sagnomspundne soveværelse, der indtil nu har været lukket for gæster. Det har været meget specielt, fortæller John Christensen til Frederiksborg Amts Avis.

Fra soveværelset vandrer man direkte videre til den anden særudstilling, »De nordiske norner« på Karen Blixens gamle tørreloft fra 1700-tallet. Her træder publikum ind i en litterær fantasiverden - skabt af Maja Ravn, der er scenograf og kostumedesigner, tilknyttet Det kongelige Teater:

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag....

arrow Grønthøster kan ramme Blixens arv
04. juli 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 16:13
arrow Hård rock og hæder: Da Dronningen kom til Rungstedlund
09. april 2019 kl. 19:19 Opdateret: kl. 11:54

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede