12. april 2021
Vandforsyningsselskaberne opfordrer i en kampagne igen i år private haveejere til at droppe sprøjtegiften, så der også er rent drikkevand til de kommende generationer. Pressefoto
Vandforsyningsselskaberne opfordrer i en kampagne igen i år private haveejere til at droppe sprøjtegiften, så der også er rent drikkevand til de kommende generationer. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandforsyninger opfordrer igen til at droppe sprøjtegift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandforsyninger opfordrer igen til at droppe sprøjtegift

Det er nu, vi skal sikre rent vand for nye generationer

Opdateret 01. april 2021 kl. 15:33
Hørsholm - 01. april 2021 kl. 15:13

I en fælles kampagne opfordrer Danmarks to største vandforsyninger, Novafos og Hofor, sammen med Dit Grundvandssamarbejde, igen i år de private haveejere til at droppe sprøjtegiften.

arrow Læs også: Kræftpatienter bliver mødt af lange ventelister: »Jeg gik i baglås«

De seneste år er der nemlig gentagne gange fundet rester af pesticider og andre miljøfremmede stoffer i grundvandet landet over.

"Når tidslerne får et pift med sprøjteflasken, er der mange, der glemmer, at under haven ligger det grundvand, som bliver til vores drikkevand. Det, vi foretager os over jorden, risikerer at sive ned gennem sprækker og revner i jorden og forurene vores grundvand. Det er derfor, vi skal droppe sprøjtegiften," udtaler vandchef i Novafos Bo Lindhardt i en pressemeddelelse.

Tager op til 50 år at danne grundvand

Det vand, som kommer ud af vandhanen, henter vi op dybt nede fra undergrunden. Det tager som regel naturen 35-50 år at danne grundvandet - og nogle steder er grundvandet flere hundrede år gammelt.

"Når vi arbejder med at forebygge forurening af grundvandet, handler det altså om langsigtet planlægning, der sikrer, at dine børn, børnebørn og kommende generationer kan få drikkevand, der er baseret på rent, uforurenet grundvand," siger sektionsleder hos Hofor Anne Scherfig i pressemeddelelsen.
jesl

arrow Annette i ny bog: Sådan skriver du dig ud af problemerne
02. april 2021 kl. 08:33 Opdateret: kl. 07:34
arrow Ny frisørsalon kimet ned: Bookingsystem brød sammen
30. marts 2021 kl. 05:05 Opdateret: kl. 18:47
arrow Succesfirma udvider: Vil omsætte for 100 millioner om få år
29. marts 2021 kl. 05:14 Opdateret: kl. 15:50
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?