5. marts 2021
Beboerne på Plejecentret Margrethelund er alle vaccineret mod covid-19 virus, men alligevel har man konstateret to smittetilfælde. Det kan dog skyldes, at smitten er sket før eller umiddelbart efter andet stik.
Beboerne på Plejecentret Margrethelund er alle vaccineret mod covid-19 virus, men alligevel har man konstateret to smittetilfælde. Det kan dog skyldes, at smitten er sket før eller umiddelbart efter andet stik.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vaccinerede plejehjemsbeboere smittet med corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vaccinerede plejehjemsbeboere smittet med corona

Der er indført besøgsforbud på Plejecentret Margrethelund efter to beboere er testet positiv for corona

Opdateret 20. februar 2021 kl. 20:30
Hørsholm - 18. februar 2021 kl. 17:03
Af Morten Timm

To beboere på plejecenter Margrethelund har indenfor de sidste uger været smittet med covid-19 virus. Den ene beboer med den smitsomme engelske variant. Det oplyser Hørsholm Kommunes direktør for Kultur- og Velfærd, Jan Dehn.

Det har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at karakterisere det som et coronaudbrud, og der er blevet indført et midlertidigt besøgsforbud på plejecentret på Kong Georgsvej i Rungsted.

De to smittetilfælde på Margrethelund er konstateret smittede på trods af, at beboerne er blevet vaccineret mod covid-19. Der er dog tvivl om, hvorvidt den ene af beboere kun havde modtaget det første stik.

arrow Læs også: Så højt ligger Hørsholm med antal vaccinationer
Virker først 14 dage efter andet stik

Alle plejecentrets beboere fik deres andet vaccinestik den 30. januar, og herefter går der 14 dage, før vaccinen virker fuldt ud, oplyser centerchef for sundhed og omsorg, Dorte Dahl.

Derfor kan de to corona-tilfælde skyldes, at smitten er sket før eller umiddelbart efter andet stik.

Der er ikke konstateret nye smittetilfælde, og fra den seneste PCR-test af beboerne mangler man kun svar for fire beboere.

Ansatte er gået fri

Ingen af medarbejderne har været smittet i perioden. Alle ansatte på plejecentret får to PCR-test om ugen plus en kviktest ugentligt.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er én coronasmittet person et 'tilfælde', mens to smittede personer er et 'udbrud'.

arrow Nu kan plejehjemsbeboere igen få besøg
25. februar 2021 kl. 10:57 Opdateret: kl. 10:58
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?