2. august 2021
Der var trængsel i Rungsted Havn, da alle J/80-sportsbåde skulle på vandet ved det netop afholde danmarksmesterskab og verdensmesterskab.
gallery icon

Se billedserie

Der var trængsel i Rungsted Havn, da alle J/80-sportsbåde skulle på vandet ved det netop afholde danmarksmesterskab og verdensmesterskab.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VM-sejlads i Rungsted: Spanien helt suveræne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VM-sejlads i Rungsted: Spanien helt suveræne

KDY var arrangør og vært for det store DM- og VM-stævne i bådsklassen J/80

Opdateret 13. juli 2021 kl. 16:54
Hørsholm - 13. juli 2021 kl. 15:15
Af Morten Timm

Der var ekstra liv og tryk på Rungsted Havn i sidste uge, da omkring 50 både fra ni forskellige nationer i sportsbådsklassen J/80 var samlet til både danmarksmesterskaberne (herunder de åbne) og verdensmesterskabet.

arrow Læs også: Lokal politiker hjælper irsk team med at vinde DM

Ved VM-stævnet var der konkurrencer i syv klasser - og de spanske sejlere levede op til favoritværdigheden. I overall-klassen blev podiet indtaget af tre både fra Spanien.

I det hele taget var de spanske både suveræne og vandt VM-titlen i seks af de syv klasser. Kun i mix-klassen strøg skipper Niels Knudsen og besætning fra Nivaa Sejlcenter til tops og vandt VM. Bedste danske båd i overall-klassen blev skipper Johnny Jensen med besætning fra Sønderborg Yacht-Club med en 11. plads.

(Artiklen fortsætter under foto...)

50 deltagende J/80-både fra ni nationer og tre kontinenter var over en uge samlet i Rungsted Havn til åbne DM, DM og VM. Foto: Morten Timm

Afbud fra England

Fortsatte coronarestriktioner betød, at nogle teams fra England ikke mødte op i Rungsted på grund af de strenge isolationskrav, når de skulle retur til England, ligesom to indiske teams ikke fik lov at rejse ind i Danmark på grund af Delta-varianten.

Bag sejl-arrangementet stod Kongelig Dansk Yachtklub med hjælp fra frivillige fra flere Øresundsklubber. Ved åbningsceremonien holdt borgmester Morten Slotved tale, inden de mange sejlere skulle på vandet og dyste.

I sidste uge kunne Ugebladet fortælle, at lokalpolitiker Jakob Nybo kom ind som reserve på den irske båd Mojo hos skipper Patrick O'Neill og var med til at vinde det åbne DM.

Der var dobbelt sæsonåbner på Rungsted Havn med DM og VM for J/80-både, hvor der dag før kl. 10 var travlhed ved havneudløbet. Foto: Morten Timm

arrow Så er det gjort op: Så meget blev der svindlet for på havnen
01. juni 2021 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:58
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?