23. september 2020
Efter det kom frem, at børnefamilierne skal forlade Udrejsecenter Sjælsmark i foråret 2020, frygter Venstre nu, at kriminelle afviste asylansøgere atter skal bebo Sjælsmark.

 Foto: Lars Sandager Ramlow
Efter det kom frem, at børnefamilierne skal forlade Udrejsecenter Sjælsmark i foråret 2020, frygter Venstre nu, at kriminelle afviste asylansøgere atter skal bebo Sjælsmark. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V frygter for Sjælsmarks fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V frygter for Sjælsmarks fremtid
Hørsholm - 13. december 2019 kl. 04:00
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres politiske ordfører Sophie Løhde frygter, at Udrejsecenter Sjælsmark fremover skal huse kriminelle, afviste asylansøgere.

arrow Læs også: Borgmester vil mødes med minister om Sjælsmark-børn

Det fortæller hun torsdag, efter at Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse har oplyst, at børnefamilierne fra Udrejsecenter Sjælsmark skal flytte til Center Avnstrup, som ligger i Lejre Kommune, i foråret 2020.

- Det skaber enorm utryghed, når regeringen ikke vil komme med et klart svar på spørgsmålet om, hvem der skal bo på Sjælsmark i fremtiden. Og når vi nu ved, at regeringen har sløjfet planen om et udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge på øen Lindholm, så er det en nærliggende tanke, at regeringen i stedet har hemmelige planer om at placere disse mennesker på Sjælsmark, siger hun.

Derfor kræver Sophie Løhde nu, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) giver en garanti for, at afviste, kriminelle asylansøgere ikke igen skal opholde sig på Udrejsecenter Sjælsmark.

- Det er naturligvis meget bekymrende, hvis dybt kriminelle mennesker, som ikke har ret til at være i Danmark, fremover skal bo og dermed husere i Hørsholm og omegn. Og derfor er der brug for, at udlændinge- og integrationsministeren skaber ro ved at give en garanti for, at regeringen ikke omdanner Sjælsmark til udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge, siger Sophie Løhde.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), da han ikke ønsker at kommentere sagen på nuværende tidspunkt.

Frederiksborg Amts Avis har ligeledes forsøgt at få et svar fra justitsminister Nick Hækkerup (S), men justitsministerens presseafdeling henviser til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

arrow Fremover 150-160 børn på Center Avnstrup
13. december 2019 kl. 11:24 Opdateret: kl. 11:24
arrow Børn fra Sjælsmark skal flytte til Lejre
12. december 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 16:02
arrow FAKTA: Tidligere sanatorie skal huse afviste børnefamilier
12. december 2019 kl. 11:21 Opdateret: kl. 11:22
Har debatten om sexisme taget overhånd?