17. maj 2021
Et flertal af Miljø- og Planlægningsudvalget har besluttet, at et stoppested ved Sjælsmark ikke skal flyttes. Foto: Kim Rasmussen
Et flertal af Miljø- og Planlægningsudvalget har besluttet, at et stoppested ved Sjælsmark ikke skal flyttes. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Utrygt stoppested flyttes ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Utrygt stoppested flyttes ikke
Opdateret 07. oktober 2016 kl. 05:34
Hørsholm - 06. oktober 2016 kl. 05:55
Af Anna Törnqvist Jensen

Selvom et busstoppested ved Udrejscenter Sjælsmark skaber utryghed for naboerne omkring centret, bliver det ikke flyttet. Det står klart, efter et flertal i Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune har besluttet at stemme nej til forslaget.

- Jeg er godt klar over, at de (naboerne, red.) er generet af, at udrejsecentret er derude, men man bliver nødt til at se tingene i en sammenhæng. Vi har også en masse andre projekter på ønskelisten, og det handler om prioritering, siger udvalgsformand Peter Antonsen (Borgerlisten), som sammen med Troels Moe (LA) og Ove Petersen (V) stemte imod at flytte busstoppestedet.

Naboerne ønsker, at busstoppestedet på Sjælsmarksvej og adgangsvejen til udrejsecentret bliver flyttet til vejen Tingstedet, og at der bliver nedlagt standsningsforbud på Sjælsmarksvej, som skal forhindre »uønsket ophold af køretøjer med tvivlsomt ærinde vedrørende centret«. Det fremgår af en ansøgning, som beboerne i Landsbyen har fremsendt til Hørsholm Kommune og Udlændingestyrelsen.

Udvalgsformand Peter Antonsen mener ikke, forholdene er grelle nok til, at kommunen skal bruge 1,5 millioner kroner på at flytte stoppestedet.

- Vi har svært ved at se, at problemet er så stort, og at det er stort nok til at retfærdiggøre den udgift. Desuden har vi fået en redegørelse, som viser, at den placering, der er blevet foreslået ved Tingstedet, ikke er specielt gunstig i et trafiksikkerhedsmæssigt perspektiv, siger Peter Antonsen.

De to konservative udvalgsmedlemmer, Thorkild Gruelund og Kristin Arendt, stemte dog for at flytte stoppestedet.

- De mennesker derude har fået trukket det her center ned over hovedet på dem, og jeg synes, det mindste vi kan gøre, er at imødekomme deres ønske. Jeg synes ikke, det er rimeligt, at vi ikke kan vise dem den venlighed, siger Thorkild Gruelund.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?