18. september 2021
Phd, højskolelærer, forfatter og klummeskribent Christian Hjortkjær vil forklare, hvilken hårde kamp nutidens unge står med. Foto: Petra Theibel Jacobsen
Phd, højskolelærer, forfatter og klummeskribent Christian Hjortkjær vil forklare, hvilken hårde kamp nutidens unge står med. Foto: Petra Theibel Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unges kamp fra forbuds­kultur til påbudskultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unges kamp fra forbuds­kultur til påbudskultur

Foredrag med Christian Hjortkjær i Hørsholm Sognegård om den nye generations udmattende krav

Hørsholm - 11. september 2021 kl. 07:16

Har vi tabt en hel generation til psykiske sygdomme? Eller er der håb at hente i den mest pligtopfyldende ungdom i lang tid?

arrow Læs også: Hjemvendt psykolog går alternative veje

De spørgsmål vil den populære forfatter og højskolelærer, Christian Hjortkjær, kaste lys over, når han kommer til Hørsholm Sognegård onsdag den 16. september kl. 19 med et foredrag om de udfordringer, mange unge kæmper med i dag.

Realisér dig selv

Et af tidens glædelige budskaber til de unge er, at "alle gode gaver kommer ikke længere oven ned men indefra og ud. Så tak dig selv og realisér dig selv". Men hvad er det, vi realiserer, når vi siger, at vi realiserer os selv. Og giver det mening at realisere sig selv for sig selv? spørger phd Christian Hjortkjær.

"I dag er der meget få ting, som de unge ikke må - men der er utrolig mange ting, de skal. De skal have sig en uddannelse, leve sundt, leve lykkeligt og så skal de være begejstrede og huske at nyde det," lyder fra det ham.

Frisættelse til skam

Hvad der var 68'ernes frisættelsesprojekt, er blevet den nye generations udmattende krav, et ideal der ikke er selvvalgt, og som derfor afføder skam og utilstrækkelighedsfølelser.

I foredraget vil Christian Hjortkjær sætte Kierkegaards tanke om selvet som en opgave ind i en nutidig kontekst, og diskuterer om det i dag er kravet om selvrealiseringen, der gør unge depressive.

Foredraget er arrangeret af Hørsholm Kirkes menighedsråd. Det er gratis, men der er tilmelding på Hørsholm Kirkes hjemmeside. Husk at afmelde, hvis du bliver forhindret.

mt

arrow Lokal forfatter udgiver lille støj af menneske
12. september 2021 kl. 07:10 Opdateret: kl. 17:07
arrow Tag en ven under armen til eftermiddagskoncert i Trommen
12. september 2021 kl. 06:03 Opdateret: kl. 17:05
arrow Jesper Wung-Sung fortæller om kvinden
11. september 2021 kl. 08:02 Opdateret: kl. 17:03
Synes du, at kommunen er der for dig?