9. maj 2021
Intervare og stærkt kritiseredee nemlig.com deler varelager i Brøndby. Intervare leverer varer til nogle af de 170 ældre i Hørsholm, der er visiteret til indkøbsordningen. Foto: nemlig.com
Intervare og stærkt kritiseredee nemlig.com deler varelager i Brøndby. Intervare leverer varer til nogle af de 170 ældre i Hørsholm, der er visiteret til indkøbsordningen. Foto: nemlig.com
Foto: nemlig.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udskældt supermarked leverer fortsat til kommunens ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udskældt supermarked leverer fortsat til kommunens ældre

Intervare er modersdelskab for nemlig.com og en del af Hørsholm Kommunes indkøbs­ordning til ældre borgere. Kommunen afventer, om samarbejdet skal fortsætte

Hørsholm - 04. maj 2021 kl. 17:30
Af Fred Jacobsen

Hørsholm Kommune tager ikke her og nu selvstændigt initiativ til at ændre på, om der fortsat skal være et samarbejde med internetvirksomheden Intervare, der siden maj sidste år har været en del af en indkøbsordning for ca. 170 ældre borgere, der er visiteret til det.

arrow Læs også: Frivillige vil sikre lokal handel

Som en række af de 40 kommuner, der samarbejder med Intervare, læner Hørsholm sig dermed op ad Københavns Kommune, hvor overborgmester Lars Weiss (S) ifølge Politiken har bebudet en kontrolundersøgelse af arbejdsforholdene på Intervares og nemlig.coms fælles varelager i Brøndby.

Kritisable arbejdsforhold

Det sker på baggrund af gentagne artikler, der afslører kritisable arbejdsforhold hos Intervare, moderselskab til internetsupermarkedet nemlig.com.

Artiklerne beskriver stramme tidsplaner, tunge løft og syv dages arbejdsuger for chauffører og om overvågning og arbejdsvilkår for lagerarbejderne, som eksperter betegner som usunde.

"Vi har fået en henvendelse fra Intervare, men afventer situationen," oplyser velfærds- og kulturdirektør Jan Dehn med henvisning til undersøgelsen, Københavns Kommune har sat i værk.

Hørsholm Kommune ændrede for et år siden sin indkøbsordning til ældre borgere.

Ifølge formand for Social- og seniorudvalget, Thorkild Gruelund (SK), for at hjemmeplejens medarbejdere ikke skal bruge tid på det.

Varerne i den indkøbsordningen kommer fra henholdsvis Intervare og Egebjerg Købmandsgård. De to selskaber vandt udbuddet, som blev foretaget i regi af Indkøbsfællesskabet Nordsjælland, der består af ti nordsjællandske kommuner.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?