18. november 2017
Ole Stilling, der er direktør for By- og Ejendomsudvikling, Teknik og Miljø i Hørsholm Kommune i front for Peter Antonsen (BL) og Kristin Arendt (K) og foran de næsten 140 fremmødte til dialogmødet, der blev holdt for en uge siden, onsdag den 11. oktober. Her kom det blandt andet frem, at Hørsholm Kommune er i gang med at samarbejde med en investor, der ifølge modstandere af det foreliggende projekt, arbejder fra skattely i Schweiz og på Cypern. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Ole Stilling, der er direktør for By- og Ejendomsudvikling, Teknik og Miljø i Hørsholm Kommune i front for Peter Antonsen (BL) og Kristin Arendt (K) og foran de næsten 140 fremmødte til dialogmødet, der blev holdt for en uge siden, onsdag den 11. oktober. Her kom det blandt andet frem, at Hørsholm Kommune er i gang med at samarbejde med en investor, der ifølge modstandere af det foreliggende projekt, arbejder fra skattely i Schweiz og på Cypern. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tvivl rejst om Hannebjerg-investor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tvivl rejst om Hannebjerg-investor
Hørsholm - 18. oktober 2017 kl. 05:02
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Finansieringen bag Hørsholm Kommunes planlagte boligbyggeri på Hannebjerg-grunden skal virksomheden Hannebjerglund ApS efter Frederiksborg Amts Avis' oplysninger stå for.

arrow Læs også: Hannebjerg-byggeri er udsat

Men til dialogmødet i sidste uge mellem Hørsholm Kommune og beboere i området samt forældre til elever i Hørsholm Lille Skole var der flere fremmødte, der stillede spørgsmål til finansieringsvirksomheden. Blandt andre Søren Andersen, der er formand for bestyrelsen på Hørsholm Lille Skole:

- Personerne bag investeringsvirksomheden opererer i mange kommuner. Jeg er ikke jurist, men det gør de formentligt inden for lovens rammer. Til gengæld er vi nogle modstandere af Hannebjerg-byggeriet i sin nuværende form, der godt vil vide, hvad Hørsholm Kommune gør sig af etiske og moralske tanker i forhold til en investor, lyder det fra Søren Andersen.

Modstanderne af det planlagte Hannebjerg-byggeri har researchet lidt på virksomheden Hannebjerglund ApS, der ifølge modstanderne blandt andet er halvt ejet af firmaet DPI Invest II ApS, der igen er ejet af DPI Invest ApS, der har adresse i Hellerup.

Bag DPI Invest ApS står MUE Holding ApS, der er ejet af Niels Erik Preisler og DPI Ejendomme ApS, som broderen Hans Henrik Preisler er i 100 procent kontrol over.

- Hans Henrik Preislers virksomhed Preisler Aset Management Ltd. har adresse på Cypern, mens indehaveren selv - så vidt vi kan se bor i Schweiz. Det er der jo intet ulovligt i, men for os ligner det en virksomhed og en ejer, der bevidst arbejder fra skattely. Hvis disse oplysninger er rigtige, ønsker vi blot at høre, hvad kommunens holdning er til det. Lyder det fra Søren Andersen.

Til det siger Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K) i Frederiksborg Amts Avis onsdag:

- Efter dialogmødet sidste onsdag havde vi en diskussion i Økonomiudvalget torsdag formiddag, da vi behandlede sagen. Vi skal nu have kigget på kommunalfuldmagtens bestemmelser, hvad der er lovligt, og hvad der er ulovligt. Tingene skal naturligvis køre efter bogen i Hørsholm, lyder det fra borgmesteren, der fortsætter:

- Men i Økonomiudvalget drøftede vi også, om det er os politikere, der skal stille os til dommere over, hvem vi samarbejder med, eller om det er lovgivningen, der skal styre det. Vi talte blandt andet om et eksempel, hvor tennisstjernen Caroline Wozniacki kommer og vil investere i nogle ejendomme i Hørsholm. Vil vi sige nej til det, fordi hun bor i Monaco, der har en anden skattelovgivning end den danske. Hvem skal sætte grænserne, og hvor skal de gå, spørger borgmesteren.

Hvis al lovgivning er fulgt, ser han derfor ingen problemer i, at Hørsholm Kommune samarbejder med investoren bag Dorte Mandrup Arkitekters projekt på Hannebjerggrunden.

Bestyrelsesformanden for Hørsholm Lille Skole har denne replik til borgmesterens udtalelser:

- En af de tre bærende værdier på Hørsholm Lille Skole er »Ordentlighed«, og her kunne det da være interessant at høre, hvad de forskellige partier, der stiller op til kommunalvalget i Hørsholm forstår ved det ord, lyder det fra Søren Andersen i Frederiksborg Amts Avis, hvor han fortsætter:

- Det er vel berettiget at stille både sig selv og politikerne det spørgsmål, om man finder det moralsk og etisk forsvarligt eller korrekt, at provenuer fra salg af det offentliges ejendomme havner i skattely i udlandet. Det kan man så alt efter moralsk habitus have forskellige holdninger til. Men det kan vel dårligt bestrides, at selskabers udførsel af større summer til skattely i udlandet fører til tab af skatteindtægter i Danmark og dermed til tab i finansieringsgrundlaget af velfærdsydelser i Danmark. Og det er jo netop på grund af mangel på penge til velfærd, at der stilles forslag om blandt andet salg af kommunens ejendomme.

Søren Andersen håber nu, at flere politikere i Hørsholm kommer på banen i den aktuelle ejendomssag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk