13. december 2017
Hvor der er mennesker, sker der fejl, siger Peter Antonsen (Borgerlisten).Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Hvor der er mennesker, sker der fejl, siger Peter Antonsen (Borgerlisten).Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods fejl på fejl: Ja til støjvold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods fejl på fejl: Ja til støjvold
Hørsholm - 07. oktober 2017 kl. 07:01
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Et uheldigt forløb«, »det er tid til selvransagelse«, »vi kan lære noget af det her« og »der er blevet begået fejl«. Sådan lød det fra flere kommunalbestyrelsesmedlemmer, da den omdiskuterede støjvold ved Hørsholm Golfs bane på et kommunalbestyrelsesmøde for nylig blev vedtaget.

arrow Læs også: Naturfredningsforening: Træer på golfbane i strid med plan

Formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm, Peter Skat Nielsen, har flere gange kritiseret sagen, ligesom Danmarks Naturfredningsforening har klaget over lokalplanen ad flere omgange.

- Det er blevet kørt gennem systemet med venstre hånd, og det burde ikke kunne ske i Hørsholm, sagde han til kommunalbestyrelsen i Hørsholm.

Og der er da heller ingen tvivl om, at der er sket flere alvorlige fejl i sagen om støjvolden.

Lokalplanen hed oprindeligt »157« og blev vedtaget i november sidste år, og den gav tilladelse til, at Hørsholm Golf kunne opføre en otte meter høj jordvold på Isterødvejen for at skærme golfspillerne mod støj. Men da lokalplanen var blevet vedtaget, viste det sig, at et høringssvar fra naboerne på Stumpedyssevej 2 ikke var blevet fremlagt i forbindelse med sagen. Det havde »forputtet« sig og derfor måtte sagen gå om. Det betød også, at Danmarks Naturfredningsforenings klage over lokalplanen, som var blevet sendt til Planklagenævnet, blev sat i bero, fordi Hørsholm Kommune skrev til Planklagenævnet, at sagen ville blive genoptaget. Men i virkeligheden lavede kommunen i stedet en ny lokalplan med navnet »165« - med stort set det samme indhold som den oprindelige lokalplan. Og det betød, at alle indsigelser, inklusiv Danmarks Naturfredningsforenings klage til Planklagenævnet, blev ophævet. Kommunen kunne dog ikke se sig helt fri af fejl, for nu dukkede et nyt problem op. Energiselskabet Energinet henvendte sig nemlig - for anden gang - til kommunen, fordi den nye lokalplan ikke havde taget højde for, at energiselskabet skulle kunne komme til deres master. Energinets første henvendelse, der relaterede sig til den første lokalplan, var ligeledes blevet væk.

Nu har kommunalbestyrelsen altså endnu engang vedtaget en lokalplan for projektet, hvor der også tages højde for Energinets master, og arbejdet omkring støjvolden er gået i gang. Men selvom politikerne i kommunalbestyrelsen stemte for den nye lokalplan 165, indrømmede de under kommunalbestyrelsesmødet også, at forløbet ikke havde været kønt.

- Det er en lokalplan, som har en fortid, vi ikke er særlig stolte af, indledte Peter Antonsen (Borgerlisten), der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget og fortsatte:

- Det er rigtig surt, at det er kikset sådan. På den anden side må man også sige, at det er mennesker, der laver det her arbejde, og hvor der er mennesker, begås der også af og til fejl. Jeg lægger mig fladt ned og siger, der er begået fejl, og vi hader det alle sammen, men det er desværre det, der sker.

Niels Lundshøj (S) ærgrede sig også over sagen.

- Det har været et særdeles uheldigt forløb, og jeg er træt af det. Jeg synes, vi skylder at sige, at det er en meget uheldig sag, sagde han.

Venstres Anne Ehrenreich opfordrede kommunen til selvransagelse, mens også borgmester Morten Slotved (K) kommenterede forløbet.

- Det skal selvfølgelig være lovligt, og derfor har jeg det godt med, at lokalplanen nu har fået nyt navn. For mig er det vigtigt, at vores administrationen nu har sagt, at det er sådan, vi gør det på den rigtig måde. Og jeg har det ok med, at der bliver lavet en jordvold derude, sagde han.

Danmarks Naturfredningsforening er dog hverken begejstrede for processen i kommunen eller støjvolds-projektet i sig selv, da de mener, at støjvolden er et urimeligt og vedvarende indgreb i områdets natur. Derfor overvejer Danmarks Naturfredningsforening fortsat at klage over lokalplan 165.

- Vi skal drøfte det på vores kommende bestyrelsesmøde, men jeg går ud fra, at det vil vi gøre. Der er jo også sket fejl i den nye lokalplan-proces, siger Peter Skat Nielsen.

arrow Golfklub: Vi har allerede fældet mange træer
01. april 2015 kl. 12:44 Opdateret: kl. 21:28
arrow Se fotos: Naboer er trætte af golfklubbens træer
01. april 2015 kl. 05:10 Opdateret: kl. 10:54
arrow Udvalgsformand: Fredning kræver færre træer
24. marts 2015 kl. 15:40 Opdateret: kl. 15:40
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk