4. august 2021
Mens indbrudstyvene holdt sig meget i ro, da coronapandemien var på sit højeste, er de nu vendt talstærkt tilbage i Hørsholm. Arkivfoto
Mens indbrudstyvene holdt sig meget i ro, da coronapandemien var på sit højeste, er de nu vendt talstærkt tilbage i Hørsholm. Arkivfoto
Foto: Paolese - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trist tendens: Derfor er indbrudstyvene vendt stærkt tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trist tendens: Derfor er indbrudstyvene vendt stærkt tilbage

Coronaen fik antallet af indbrud til at styrtdykke i Hørsholm. Nu er det steget med 60 procent, og vi er tilbage på niveauet fra før pandemien

Opdateret 20. juli 2021 kl. 10:42
Hørsholm - 20. juli 2021 kl. 06:40
Af Morten Timm

Efter lang tids konstant nedgang i antallet af indbrud viser nye tal fra Danmarks Statistik, at antallet af anmeldte indbrud igen er i kedelig vækst. Ikke mindst i Hørsholm.

arrow Læs også: Indbrudstyv slog til tre gange i samme kvarter

I andet kvartal af 2021 har der været 40 anmeldelser af indbrud i privat beboelse i Hørsholm. Det er en stigning på 15 indbrud - eller 60 procent - i Hørsholm i forhold til samme periode i 2020 og et mere end de 39 indbrud, der blev noteret i Hørsholm for andet kvartal af 2019. Altså året før coronakrisen brød ud.

Selv om tendensen i hovedstadsområdet viser en klar indbrudsstigning, så er den med en 35 procent forøgelse i forhold til andet kvartal 2020, ikke nær så markant som i Hørsholm. På landsplan er stigningen knap 12 procent.

Kommer med genåbning

Udviklingen er udtryk for, at samfundet er genåbnet, hvilket desværre også har 'genåbnet' indbrudstyvenes aktiviteter, vurderer man hos Bo trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Og stigningen får da også Bo trygt til at råbe vagt i gevær, og de opfordrer fortsat danskerne til at holde fast i de gode vaner fra coronanedlukningerne - også på indbrudsområdet.

"I de sidste mange kvartalsopgørelser på indbrudsområdet har vi set en pæn nedgang. Nu ser vi pludselig en stigning, og det minder os om, at den lykkelige situation, at Danmark nu er åbnet op igen, også har en bagside. Vi skal helst ikke inspirere indbrudstyvene til at genoptage deres aktiviteter, så det gælder om, at vi alle hjælper hinanden med at passe på vores hjem," siger Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt, i en pressemeddelelse.

5 INDBRUDSRÅD
Bo trygt har i fællesskab med Rigspolitiet udviklet de 5 vigtigste råd mod indbrud:


1. Vær en aktiv nabohjælper
2. Tænd lys ude, og klip hækken
3. Gør det svært at bryde ind
4. Undgå tyvekoster - brug sikre betalingsformer
5. Ring 114 ved mistanke om indbrud


Husk at downloade og brug Nabohjælps-app'en i Apples App-store eller hos Google Android.
Indtag dit boligkvarter

Sommerferien er netop højsæson for indbrud, og her handler det meget om at få sit hjem til at se beboet ud og få koordineret med sine naboer, hvem der er hjemme hvornår, og at man i kvarteret lige sørger for at gå en runde om hinandens huse, generelt holder øje og hilser på fremmede, man ikke har set før. De gode råd er hørt før, men vi bliver ved med at gentage dem, for vi ved, at det er dem, der virker," siger Britt Wendelboe og fortsætter:

"Efter perioden kan man også tale med sine naboer om, hvornår man arbejder hjemme, og har du et telefonopkald, så tag det, mens du går en tur i dit nabolag. Vi skal indtage vores boligkvarter, så indbrudstyvene ikke gør det, lyder det fra Britt Wendelboe.

Du kan finde flere gode råd mod indbrud på www.botrygt.dk - og her kan grundejerforeninger, vejlaug o.l. også bestille et gratis besøg af en indbrudsekspert.

arrow Indbrud gennem knust rude på rådhus
16. juli 2021 kl. 12:14 Opdateret: kl. 14:43
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?