18. april 2019
Annette  Wiencken (V), der er konstitueret formand for Børne- og Skoleudvalget, glæder sig over, at forældre med små børn nu får mere fleksibilitet. Men der skal holdes godt øje med det nye tiltag, mener hun. 	Foto: Kenn Thomsen
Annette Wiencken (V), der er konstitueret formand for Børne- og Skoleudvalget, glæder sig over, at forældre med små børn nu får mere fleksibilitet. Men der skal holdes godt øje med det nye tiltag, mener hun. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travle forældre får penge til børnepasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travle forældre får penge til børnepasning
Hørsholm - 09. oktober 2018 kl. 05:05
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis et forældrepar arbejder uden for dagtilbuddenes almindelige åbningstid, kan forældrene nu få et økonomisk tilskud til en privat børnepasser. Det har regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre besluttet, og nu bliver ordningen, der kaldes »fleksibel pasningsordning«, indført i Hørsholm Kommune.

- Jo mere frihed, vi kan give forældrene til at vælge selv, jo bedre er det. Jeg mener, man som princip skal give forældrene så meget frihed som muligt til at bestemme selv, siger Annette Wiencken (V), konstitueret formand for Børne- og Skoleudvalget.

Helt konkret betyder den nye ordning, at hvis forældre kan dokumentere et »arbejdsbetinget« pasningsbehov, så kan forældrene vælge en kombination af en deltidsplads i et dagtilbud og et tilskud til fleksibel privat børnepasning.

Annette Wiencken forudser dog, at ordningen kan blive et problem, hvis mange forældre gør brug af tilbuddet. Pengene følger nemlig barnet, og det betyder, at institutionerne får færre penge at gøre godt med, hvis en stor del af institutionens børn kun får deltidspladser.

- Pengene er jo allokeret til det enkelte barn, og selvom det her ikke vil betyde noget for kommunens økonomi som sådan, så kan det blive sværere for den enkelte institution, hvis mange vælger tilbuddet. På nuværende tidspunkt ved vi ikke noget om efterspørgslen, så derfor er det et teoretisk problem, men det er selvfølgelig noget, vi skal holde meget nøje øje med, siger Annette Wiencken.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede