5. august 2020
En 26-årig mand med forbindelser til det tidligere Loyal To Familia i Kokkedal blev dagen efter skyderiet ved Rungsted Strandvej anholdt i Hørsholm, da han var i besiddelse af en skarpladt pistol og havde krudtslam på hænderne. Den 26-årige mand har nægtet at svare på, hvorvidt han var til stede på Rungsted Strandvej dagen inden sin anholdelse. Foto: Lars Sandager Ramlow
En 26-årig mand med forbindelser til det tidligere Loyal To Familia i Kokkedal blev dagen efter skyderiet ved Rungsted Strandvej anholdt i Hørsholm, da han var i besiddelse af en skarpladt pistol og havde krudtslam på hænderne. Den 26-årige mand har nægtet at svare på, hvorvidt han var til stede på Rungsted Strandvej dagen inden sin anholdelse. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To års fængsel for skarpladt pistol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To års fængsel for skarpladt pistol
Hørsholm - 09. juli 2019 kl. 04:25
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To år og tre måneder. Så længe skal 26-årige Mohammed Ahmad Hleihel afsone, efter han blev anholdt i besiddelse af en skarpladt pistol dagen efter et voldsomt skyderi på Rungsted Strandvej, der kostede en ung mand livet. Det besluttede Retten i Helsingør den 2. juli 2019.

arrow Læs også: Politiet efterlyser to specifikke vidner til skuddrab

Lørdag den 6. april lidt efter klokken 18.00 blev en 20-årig mand fra Nivå dræbt af skud på Rungsted Strandvej, mens fire andre blev såret i det, politiet dengang beskrev som et bandeopgør, der både involverede skydevåben, knivstik og påkørsler.

I de efterfølgende dage blev flere anholdt, og nu er der faldet dom i sagen mod 26-årige Mohammed Ahmad Hleihel, der under i forbindelse med sagen indrømmede, at han tidligere har haft forbindelser til banden Loyal To Familia i Kokkedal, inden afdelingen lukkede.

Den 7. april blev den 26-årige mand anholdt, da politiet under en ransagning hos mandens kæreste i Hørsholm fandt en halvautomatisk pistol af mærket Glock med fuldt magasin.

Pistolen, til hvilken der også blev fundet 12 yderligere patroner, var blevet skjult i et kælderrum.

Den nu dømte fortalte i forbindelse med sagen, at pistolen tilhørte en ven, der havde bedt ham om at opbevare den for ham. Han fortalte også, at han i første omgang ikke vidste, at der var ammunition til pistolen. Efter et par dage, hvor våbenet ikke var blevet afhentet som aftalt, gik den dømte ned i kælderen for at kigge på pistolen, som han også rørte ved. Den dømte har forklaret, at han af sikkerhedsmæssige årsager ikke vil oplyse navnet på den person, som han opbevarede pistolen for. Han har også nægtet at svare på, hvorvidt han befandt sig på Rungsted Strandvej dagen inden sin anholdelse den 7. april.

Da den 26-årige mand blev anholdt, kunne politiet konstatere, at han havde krudtslam på begge hænder og i ansigtet, hvilket kan indikere, at han har været i nærheden af et skydevåben, der blev affyret. Den nu dømte forklarede i den forbindelse, at han ikke vidste, hvorfra krudtslammet stammede. Han erkendte dog uden forbehold, at det var ham, der var i besiddelse af pistolen, og han blev derfor idømt to år og tre måneders fængsel efter straffelovens paragraf 192a, stk 1, der blandt andet omhandler ulovlig besiddelse af skydevåben.

Den dømte skal ud over at afsone fængselsstraf også betale sagens omkostninger.

arrow Mistænkte i skuddrab forbliver fængslet
03. maj 2019 kl. 12:06 Opdateret: kl. 12:08
arrow Ny person fængslet efter skuddrab i Rungsted
13. april 2019 kl. 09:51 Opdateret: kl. 09:52
arrow Politiet søger specifikke vidner i skudsag fra Rungsted
11. april 2019 kl. 14:27 Opdateret: kl. 14:27
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?