27. september 2021
Hørsholms tidligere borgmester, Uffe Thorndahl, har bedt om en omfattende aktindsigt i den meget omtalte sag om en tinglyst »vej-ret« til Gruelundparrets tidligere værtshus, Hubertus i Hovedgaden i Hørsholm (billedet). Eks-borgmesteren støtter parrets oplevelse af den seks år lange kamp mod Hørsholm Kommune og »systemet«. Arkivfoto: Anna Törnqvist Jensen
Hørsholms tidligere borgmester, Uffe Thorndahl, har bedt om en omfattende aktindsigt i den meget omtalte sag om en tinglyst »vej-ret« til Gruelundparrets tidligere værtshus, Hubertus i Hovedgaden i Hørsholm (billedet). Eks-borgmesteren støtter parrets oplevelse af den seks år lange kamp mod Hørsholm Kommune og »systemet«. Arkivfoto: Anna Törnqvist Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere borgmester støtter Gruelund-par

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tidligere borgmester støtter Gruelund-par
Hørsholm - 19. juni 2020 kl. 05:52
Af Lars Sandager Ramlow

Temmelig opsigtsvækkende har Hørsholms tidligere, konservative borgmester, Uffe Thorndal, kastet sig ind i den nu tidligere vejsag mellem Hørsholm Kommune og Gruelundparret. Thorndahl har bedt kommunen om en omfangsrig aktindsigt. Og lige så opsigtsvækkende er de hårde ord, han retter mod den kommune, han tidligere har arbejdet for, og mod Hørsholms nuværende borgmester, Morten Slotved (K), som han selv var med til at køre i stilling til posten.

arrow Læs også: Spidskandidat tegner logo for andet parti

I en mail, der også er sendt til Frederiksborg Amts Avis, bruger Thorndahl ord som løgn, svindel og magtfordrejning, og ifølge hans egen vurdering - dokumenterer han, at Hørsholm Kommune på intet tidspunkt har lavet en tilbundsgående undersøgelse af sagen, men udelukkende har støttet sig til en enkelt juridisk konsulents »fejlagtige« vurderinger.

Til det siger Anne Gruelund:

Undskyldning for sprog

- Uffe Thorndahl har gravet en del materiale frem via sine aktindsigter, og materialet viser meget klart, hvordan den tidligere juridiske konsulent, der også fandt på en usand historie om os, også brugte et helt uacceptabelt sprogbrug internt i organisationen. Denne juridiske konsulent har i årevis præget sagen, og ingen har for alvor orket, gidet eller måske følt sig forpligtet til at se kritisk på hendes vurdering af sagen. I stedet har sagen kørt - år efter år - og systemet har »lukket sig om fejlen« og om den usande historie, som den juridiske konsulent igen fremførte under Taksationskommissionens behandling af sagen, forklarer Anne Gruelund, der fortsætter:

- Pernille Salamon har som kommunaldirektør givet Thorkild en undskyldning for den juridiske konsulents sprogbrug, men undskyldningen har aldrig været offentlig. Og vi har aldrig modtaget en undskyldning fra nogle af de involverede. Heller ikke da vi vandt sagen, og heller ikke selvom både borgmesteren og kommunaldirektøren var fuldt ud klar over, at konsulenten fortalte usandheder, lyder det med en hovedrysten fra Anne Gruelund.

Forlig i sagen
Efter Gruelund-parret havde vundet sagen i Taksationskommissionen ankede kommunen til Overtaksationskommissionen. Inden sagen nåede så langt blev der dog indgået et forlig. Ifølge Gruelund-parret fordi bygherre blandt andet indså, at hvis parret vandt sagen igen, så kunne den yderste konsekvens blive, at hele fitness-byggeriet skulle rives ned.

- Jeg er glad for, at vi vandt sagen, og vi i sidste ende også indgik et forlig med bygherre. Det kunne vi have gjort for flere år siden. Derfor blev jeg også meget vred - og måske også for vred, da kommunen ankede. Jeg blev efterfølgende ekskluderet, fordi jeg blandt andet i Ugebladet i Hørsholm og i interne mails hos De Konservative insinuerede, at Morten ikke var et mandfolk nok til at sige, at en embedsmand løj. Han var godt klar over, at hun løj, siger Thorkild Gruelund.

Konservative møgsager
Han bliver tung i blikket og en tårer sniger sig frem i øjenkrogen:

- Tilbage i tiden blev tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen idømt fire måneders betinget fængsel for sin andel i Tamilsagen. Ninn-Hansens handling var årsag til, at den konservativt ledede Schlüter-regering faldt - med en årelang konservativ nedtur i kølvandet. Erik Ninn-Hansen blev aldrig ekskluderet. Men det blev jeg... ikke fordi jeg tog fejl eller begik noget ulovligt, men fordi Anne og jeg havde ret. Jeg må indrømme. Jeg har stadig svært ved at se proportionerne.

Thorkild Gruelund fortsætter:
- Og så er der en ting til, nu hvor jeg ikke længere er medlem af Det Konservative Folkeparti, men har stiftet partiet SocialKonservative... Jeg synes ikke, at mit gamle parti lærer af sine fejl, og jeg synes, at mit gamle parti døjer med rigtig mange dårlige sager. Den Konservative ledelse kan godt tåle, at sagen om Hannebjerg-grunden kører, og K-ledelsen kan også godt tåle en sag på Svendsvej. Den konservative ledelse kan godt tåle en heftig forsinkelse af lokalplanen for Folehavekvarteret, og den Konservative ledelse kan godt tåle et Rungsted Stations-område i oprør. PH Park bygger på en meget usikker økonomi, og så er der det mulige mastodontbyggeri ved Kokkedal Station... En enkelt sag eller to er ikke ualmindelige, men her er mange. Det tegner et billede af, at der er noget galt i Hørsholm. Derfor er mit motto: Respekt for borgerne!

arrow Gruelund-sagen: Kommunaldirektør undskylder sprogbrug
19. juni 2020 kl. 08:15 Opdateret: kl. 22:15
arrow Gruelund-par giver slag til magteliten
18. juni 2020 kl. 19:52 Opdateret: kl. 09:30
arrow Politisk veteran danner nyt parti
14. maj 2020 kl. 17:28 Opdateret: kl. 17:34
Stemmer du til kommunalvalget i år?