16. januar 2019
Svanefamilien, da den stadig var samlet. Foto: Peter Skat Nielsen
Svanefamilien, da den stadig var samlet. Foto: Peter Skat Nielsen
Foto: Peter Skat Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syv svaneunger taget af strømmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv svaneunger taget af strømmen
Hørsholm - 14. juni 2018 kl. 11:11
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et svanepar, som holder til ved Stampedammen, har nu mistet alle sine syv svaneunger, som alle er blevet taget af den stærke strøm. Det oplyser Troels Vastrup, civilingeniør i Hørsholm Kommune.

- De sidste svaneunger er desværre allerede væk. Men vi er enige om, at vi nu vil forsøge at finde en god løsning, og det har vi så et lille år til at arbejde på. Vi vil ikke være i denne situation næste år, siger Troels Vastrup.

Hvordan kommunen vil forhindre, at svaneungerne bliver lokket hen til det farlige udløb og taget af den stærke strøm, vides endnu ikke.

- Vi har holdt møder med Dyrenes Beskyttelse, og det vil vi blive ved at gøre. Vi vil også se, om der er nogle, der har erfaringer andre steder fra. Men hvad løsningen bliver, det ved vi endnu ikke, siger Troels Vastrup.

Han kan dog »næsten garantere«, at der vil blive opsat skilte, som advarer mod at fodre fuglene.

- Vi sætter skilte, der informerer om fuglefodring, op langs Usserød Å, og der kommer sandsynligvis også skilte op ved Stampedammen om, at man ikke skal fodre fuglene. Det er en af de ting, vi kan gøre. Simpelthen at forsøge at ændre borgernes adfærd, så fuglene ikke bliver lokket hen til udløbet, siger Troels Vastrup og fortsætter:

- Generelt er det bare en rigtig dårlig idé at fodre fuglene ved vandløb. For det første er der meget næring i brødet, og det forurener meget. Det er faktisk værre end spildevand. Det er samtidig også dårligt for fuglene, de har simpelthen ikke godt af brødet. Endelig giver det for mange fugle, og det er et problem, vi kender fra eksempelvis gråænder, hvor der kan komme for mange andrikker i en flok, og så ender det med masseparringer, hvilket er dårligt for naturen.

Derfor er Troels Vastrups opfordring klar:

- Lad være med at fodre fuglene, og hvis man absolut må gøre det, så gør det som minimum på land. Men hvis man vil dyrene det bedst, så skal man allerhelst bare kigge på dem.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk