23. marts 2019
Ifølge direktør i  Hørsholm Kommune, Peter Orebo Hansen, kan der ske ændringer i Styrelsen for Patientsikkerheds rapport på baggrund af høringsmaterialet.
Ifølge direktør i Hørsholm Kommune, Peter Orebo Hansen, kan der ske ændringer i Styrelsen for Patientsikkerheds rapport på baggrund af høringsmaterialet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Styrelse kritiserer ældrepleje efter flere fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrelse kritiserer ældrepleje efter flere fejl
Hørsholm - 11. juli 2018 kl. 04:10
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en foreløbig rapport kritiserer Styrelsen for Patientsikkerhed hjemmeplejen i Hørsholm, Sophielund Distrikt, for flere alvorlige fejl. Styrelsen skriver således i et udkast til en afgørelse, som Frederiksborg Amts Avis er kommet i besiddelse af, at der er tale om »større problemer af betydning for patientsikkerheden«, og varsler et påbud til hjemmeplejen om at sikre forsvarlig medicinhåndtering i overensstemmelse med lovgivning og sikre tilstrækkelig journalføring i overensstemmelse med lovgivningen.

arrow Læs også: Ældre Sagen: Fejl i hjemmeplejen er uacceptable

Rapporten er et resultat af et tilsynsbesøg, som Styrelsen for Patientsikkerhed foretog i starten af maj, og her fandt styrelsen flere fejl i medicinhåndteringen og journalføringen under en stikprøvekontrol.

Hørsholm Kommune skal i dag afgive et høringssvar i forbindelse med rapporten, og det kan ifølge Peter Orebo Hansen, der er direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Hørsholm Kommune, ændre rapportens endelige resultat.

- Vi ved, høringsprocessen kan give anledning til ændringer i den endelige rapport. Derfor kan vi ikke kommentere på rapporten på nuværende tidspunkt. Vi fremlægger vores bemærkninger, og så afventer vi styrelsens endelige afgørelse, siger Peter Orebo Hansen til Frederiksborg Amts Avis.

Social- og Seniorudvalget i Hørsholm skal i dag orienteres om rapporten på et lukket møde, og udvalgsformand Thorkild Gruelund (K) ønsker ikke at kommentere sagen.

Tidligere på året havde Hørsholm Kommune også problemer med medicinhåndteringen, da en 90-årig kvindelig beboer på plejehjemmet Breelteparken dagligt fik gigtmedicinen »methotrexat«, selvom medicinen skulle være givet ugentligt. Den 90-årige kvinde blev herefter indlagt på hospitalet og afgik ved døden fem dage senere.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede