31. juli 2021
Morten Timm
gallery icon

Se billedserie

Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor billedserie: Årets første studenter springer ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor billedserie: Årets første studenter springer ud

Årets første student fra Rungsted Gymnasium kunne hejse flaget mandag, hvor solen blev væk, mens familier og venner mødte talstærkt frem.

Opdateret 22. juni 2021 kl. 09:54
Hørsholm - 21. juni 2021 kl. 11:25
Af Sophus Zarrs Soelberg

Som det hører sig til, hjælper årets første student med at hejse flaget foran Rungsted Gymnasium, da hans eksamen er overstået.

arrow Læs også: Fra virtuel til virkelighed: Nu ser de deres nye skole for første gang

Christian Rand, som han hedder, har netop fået et flot 12-tal i mundtlig matematik på A-niveau, og det fejrer han, mens andre kommer ud og får en hue på under pavilloner, der skærmer for mandagens tunge regn.

- Det har krævet øvelse. Jeg har ikke rigtig været nervøs, men jeg har glædet mig til at blive færdig, fortæller Christian Rand om optakten til det 12-tal, med hvilket han har afsluttet sin studentereksamen.

Han er glad og smiler bredt, mens han forældre giver ham et kram. Flere af hans venner er også mødt op, og de klapper ham på skulderen og griner, da han beskriver eksamens udfordring med en vis underspillethed.

Flaget skal op - men ikke så hurtigt

Kort inden klokken 10.00 begynder de nyudklækkede studenter og deres familier at bevæge sig hen mod flagstangen, hvor flaget traditionen tro skal hejses af den første student.

Før Christian Rand griber flaget med en ung mands heftighed og bliver bedt om at gøre det en smule roligere, tager rektor Ruth Kirkegaard dog ordet.

- Det har været et sindssygt år, men nu står vi her. I er blevet færdige, og I har været rigtigt til eksamen og slutter nu af på den helt rigtige måde. Nu mangler vi bare at hejse flaget, og når det kommer til tops, så kommer solen også - det er sådan en aftale, vi har, fortæller rektor Ruth Kirkegaard, kort før flaget skal hejses.

Selvom der går en lille times tid, før aftalen om vejret gør sig gældende og skyerne trækker sig væk, lykkes det faktisk rektor at lokke solen tilbage på himlen. Det regner dog endnu, da de første studenter stimler sammen foran Rungsted Gymnasium, hvor de krammer, bliver fotograferet og får blomster af familie og venner.

Flere champagnepropper popper, og mens de gyldne dråber finder vej fra glas til svælg, spreder smilene sig. Regnen stilner af, og solen bryder gennem skyerne.

arrow Årets sportsnavn: Hun er Hørsholm helt ind til benet
20. maj 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 22:41
arrow Succesopskrift: Når butikken smelter sammen med en webshop
04. maj 2021 kl. 06:26 Opdateret: kl. 11:56
arrow Hal skal sikres for millionbeløb efter skybrud
16. april 2021 kl. 05:24 Opdateret: kl. 14:30
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?