20. januar 2019
Der har tidligere været afholdt et velbesøgt borgermøde, hvor byggeplanerne mødte hård kritik. Foto: Lars Sandager Ramlow
Der har tidligere været afholdt et velbesøgt borgermøde, hvor byggeplanerne mødte hård kritik. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snævert flertal for omstridt Hannebjerg-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snævert flertal for omstridt Hannebjerg-plan
Hørsholm - 18. december 2017 kl. 20:49
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

10 stemmer for lokalplanen for byggeriet på Hannebjerg-grunden var, hvad der skulle til, og det var også lige nøjagtig det antal hænder, der blev rakt i vejret, da borgmester Morten Slotved (K) mandag aften spurgte kommunalbestyrelsen, hvem der kunne stemme for lokalplanen. Syv ud af den otte mand store Konservative gruppe stemte for, og det kunne Henrik Klitgaard (R), Peter Antonsen (Borgerlisten) og Gitte Burchard (UP) tilslutte sig. Venstre, Liberal Alliance og Thorkild Gruelund (K) stemte imod, mens Socialdemokratiet undlod at stemme.

arrow Læs også: Skole taber strid om hævd

Kommunalbestyrelsesmødet mandag aften var et stort tilløbsstykke, og der måtte flere gange hentes flere stole til de mange tilhørere, der ville være vidne til, om lokalplanen blev vedtaget. Byggeriet på Hannebejrg-grunden har fået stor opmærksomhed de seneste måneder, efter Hørsholm Lille Skole har argumenteret for at have vundet hævd på et knapt 3000 kvadratmeter stort område, også kaldet »Skoven«, som skolens børn benytter sig af. Senest har skolen indsendt en begæring til Hørsholm Kommune om, at der bliver afholdt skelforretning i kampen for at få afklaret hævd-spørgsmålet. Og stod det til Liberal Alliance, Venstre og Thorkild Gruelund (K) skulle lokalplanen falde.

- Man har en høringsperiode for, at vi politikere kan blive klogere. Jeg er blevet klogere, for jeg havde ikke set, at man ville bygge på det areal, som Lille Skolen bruger. Derfor ser jeg gerne, at lokalplanen får en tur i den nye kommunalbestyrelse, sagde Thorkild Gruelund, mens Annette Wiencken (V) supplerede:

- Jeg synes også, at lokalplanen bør afvente den skelforretning, som nu er sat i gang. Vi er blevet orienteret om, at det ikke nødvendigvis har opsættende virkning, men det ville klæde os.

Omvendt mente Peter Antonsen (Borgerlisten), der var en af fortalerne for projektet, at Hørsholm Lille Skole kunne gøre brug af Nattergaleengen.

- To tredjedele af Hørsholm Lille Skoles skel mod nord giver fri adgang til Nattergaleengen. Det er en stor grund, som er offentlig tilgængelig, og det er en stor grund at have at færdes på. De 2800 kvadratmeter kaldet »Skoven« udgør cirka 25 procent af Hannebjerg-grundens størrelse, men det er altså kun under tre procent af hele det område, der er frit tilgængeligt nord for Lille Skolen, sagde Peter Antonsen.

Borgmester Morten Slotved (K) mente, at et nej til lokalplanen ville være utroværdigt.

- Vi har lavet en betinget købsaftale med en investor, som vi har fået trykket rigtig meget i og med, at vi flere gange har tilrettet projektet. Det er tredje gang, vi har denne her sag oppe, og alle 19 medlemmer har været for hele vejen igennem. Jeg synes ikke, det her er ordentligt, og vi skal ikke være utroværdige, sagde borgmesteren.

arrow Skole vil tage byggesag i retten
16. december 2017 kl. 06:03 Opdateret: kl. 16:28
arrow Skoleformand bruger hårde metoder i byggesag
13. december 2017 kl. 04:03 Opdateret: kl. 11:24
arrow Landinspektør: Vi var der lovligt
07. december 2017 kl. 05:48 Opdateret: kl. 16:55

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk