21. september 2020
Auktionshuset i Hørsholm og auktionarius Ole Steen Christensen har i den kommende uge en særlig samling af de verdenskendte Barbie-dukker til salg. Foto: Kasper Baggesgaard
Auktionshuset i Hørsholm og auktionarius Ole Steen Christensen har i den kommende uge en særlig samling af de verdenskendte Barbie-dukker til salg. Foto: Kasper Baggesgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slank talje og langt lyst hår: Barbie-samling under hammeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slank talje og langt lyst hår: Barbie-samling under hammeren
Opdateret 04. december 2019 kl. 15:43
Hørsholm - 04. december 2019 kl. 15:06
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Første - anden - tredje - solgt.

En privat samling af Barbie-dukker komme nu på auktion. Det sker i Auktionshuset i Hørsholm, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dukkerne kan så ses på hjemmesiden »Auktionshuset.com« fra fredag den 6. december. Auktionen slutter den 12. december.

Barbie-dukken blev født i december 1959 og har således 60 års fødselsdag her op til jul. Bag den berømte dukke stod det amerikanske ægtepar Ruth og Elliot Handler, som godt nok var inspireret af den tyske dukke Lilli. Det amerikanske par mente, at Lilli var for tyk, og bestemte sig derfor for at producere en slankere udgave, hvilket hurtigt viste sig at være en rigtig vurdering. Piger i hele verden tog den amerikanske Barbie til sig med storm, og der gik ikke lang tid, før Barbie-verdenen voksede.

Da Ruth og Elliot Handler nogle år senere forsøgte at hægte sig på de kønspolitiske strømninger og supplere med en lesbisk udgave, var det nær gået galt. Det brød Barbie-publikummet sig ikke om, og pågældende dukke blev straks trukket tilbage. Markedet krævede rene linjer, hvor kun Barbie i sin egenskab af rollemodel blev godkendt. Kendte skuespillere i USA lagde skikkelse og kostumer til Barbie-dukkerne.

Personen, der nu har sat sin samling af Barbie-dukker til salg, ønsker at være anonym.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?