25. januar 2021
Ruth Kirkegaard, rektor på Rungsted Gymnasium, har i dag besluttet at lukke skole efter to ansatte er testet positive med covid-19. Fredag og mandag foregår undervisningen virtuelt, inden skolen åbner igen på tirsdag. Arkivfoto: Morten Timm
Ruth Kirkegaard, rektor på Rungsted Gymnasium, har i dag besluttet at lukke skole efter to ansatte er testet positive med covid-19. Fredag og mandag foregår undervisningen virtuelt, inden skolen åbner igen på tirsdag. Arkivfoto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole lukker midt i julehygge: 800 elever sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole lukker midt i julehygge: 800 elever sendt hjem

Efter to ansatte er smittet med corona lukker ledelsen på Rungsted Gymnasium nu skolen ned frem til tirsdag

Opdateret 03. december 2020 kl. 15:38
Hørsholm - 03. december 2020 kl. 15:19
Af Morten Timm

Med to covid19-smittede medarbejdere har Rungsted Gymnasium i dag sendt alle elever hjem og lukket skolen.

arrow Læs også: DEBAT: SF vil give folkeskolelærerne mere tid

Både i morgen fredag og på mandag foregår al undervisning virtuelt hjemmefra, meddeler rektor Ruth Kirkegaard. Beskeden om nedlukning blev overbragt de næsten 800 elever i spisekvarteret, hvorefter de alle blev sendt. Det skabte en del ærgrelse hos de unge, da det var lige før det årlige julehygge-arrangement, hvor de klassevis skal pynte op og dyste i konkurrence om den flotteste julepyntede dør, hvor der er biografbilletter til den vindende klasse.

Forsigtighedsprincip

Det beklager Ruth Kirkegaard men siger, at det er den måde, man passer allerbedst på både elever og ansatte:

"Vi har taget beslutningen om at lukke ud fra et forsigtighedsprincip og i tæt samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed efter vi i går og i dag havde et smittetilfælde hos henholdsvis en lærer og en anden medarbejder. Så må udskyde julehyggen til næste uge," oplyser Ruth Kirkegaard.

Eleverne i to klasser, der har været i nærkontakt med de smittede, skal nu testes

Virtuel erfaring

Heldigvis er der ingen problemer i at omstille sig til virtuel undervisning. Den erfaring og træning har både elever og lærer fra forårets nedlukning.

I det nye skoleår har skolens ledelse med mellemrum sendt enkelte klasser hjem, når der har været smitte hos en elev, men det er første gang i den anden coronabølge, at gymnasiet lukker helt ned.

"Der er ingen tvivl om, at disse tider er uforudsigelige for os alle både lokalt og globalt, men der har været stor forældreopbakning i lokalområdet til, at vi anlægger et forsigtighedsprincip, når vi taler om en så stor skole som Rungsted Gymnasium," meddeler rektoren og henviser til, at der dagligt færdes omkring 850 personer på skolen.

arrow DEBAT: Radikale vil give lærerne mere tid
23. december 2020 kl. 05:04 Opdateret: kl. 11:24
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?