19. september 2021
Daginstitutionen Ulvemosehuset i Rungsted bliver nu udvidet med pavilloner, så der midlertidigt bliver plads til 24-30 flere børn. Arkivfoto
Daginstitutionen Ulvemosehuset i Rungsted bliver nu udvidet med pavilloner, så der midlertidigt bliver plads til 24-30 flere børn. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skaber plads til flere børn: Fra lukningstruet til udvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skaber plads til flere børn: Fra lukningstruet til udvidelse

I de næste fire år skal nyopførte pavilloner i daginstitutionen Ulvemosehuset hjælpe med løse øget pladsbehov i Rungsted

Hørsholm - 29. juni 2021 kl. 17:26
Af Morten Timm

For få år siden var Ulvemosehuset i Rungsted lukningstruet, og forældregruppen kæmpede for dens overlevelse. Nu bliver institutionen udvidet midlertidigt med 24-30 børn.

arrow Læs også: DEBAT: Hvorfor vente med at sætte normeringer op - børnene har ventet længe nok

Det besluttede Børne- og skoleudvalget på deres møde i sidste uge. Udvidelsen af Ulvemosehuset sker, fordi der kommer flere borgere til kommunen og fordi der netop i Rungstedområdet over længere tid har manglet daginstitutionspladser.

"Det er rigtig glædeligt, at vi kan udvide Ulvemosehuset og på den måde kan imødekomme den store efterspørgsel på daginstitutionspladser i Rungsted," udtaler Svend Erik Christiansen (S), formand for Børne- og skoleudvalget i en pressemeddelelse.

"Det bliver godt, at flere forældre nu kan få deres ønske om daginstitution opfyldt," fastslår han videre.

Nyopførte pavilloner

For at få plads til de ekstra børn bliver der opført nye pavilloner, hvor de ældste af børnehavebørn skal være.

På den måde berøres de nuværende børn i Ulvemosehuset mindst muligt, samtidig med at der skabes et naturligt flow fra vuggestue til børnehave til skolegruppen.

Der kommer således ikke til at ske bygningsmæssige ændringer i selve Ulvemosehuset.

"Ulvemosehuset har en rigtig stor grund i sammenligning med kommunens andre daginstitutioner, så der er god plads til den nye børnegruppe. Og så er der gode muligheder for, at gruppen tager ud og bruger nogle af alle de spændende og attraktive muligheder, vi har rundt om i Hørsholm. Det er der rigtig gode erfaringer med, og det giver børnene nogle fine variationsmuligheder i hverdagen," understreger udvalgsformand Svend Erik Christiansen.

Udvidelse frem til 2025

Der er tale om en midlertidig udvidelsen, og det er forventningen, at pavillonen afvikles i forbindelse med skolestart for børnehavebørnene forventeligt 1. maj 2024 og 2025.

Forud for afviklingen af pavillonerne nedskrives børnetallet, sådan at de børn, der er indskrevet i Ulvemosehuset, kan gå der i den fulde børnehavetid, meddeler Hørsholm Kommune i pressemeddelelse.

arrow DEBAT: Vi vil velfærd med omtanke
08. juli 2021 kl. 16:26 Opdateret: kl. 15:26
Synes du, at kommunen er der for dig?