23. september 2020
Onsdag den 5. februar får Hørsholm Sognegård besøg af skuespiller Annethia Lilballe, som gennem længere tid har arbejdet med projektet »levendegjorte skæbnehistorier«.
Onsdag den 5. februar får Hørsholm Sognegård besøg af skuespiller Annethia Lilballe, som gennem længere tid har arbejdet med projektet »levendegjorte skæbnehistorier«.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skål med Karen Blixen i Sognegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skål med Karen Blixen i Sognegården
Hørsholm - 24. januar 2020 kl. 12:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 5. februar får Hørsholm Sognegård besøg af skuespiller Annethia Lilballe, som gennem længere tid har arbejdet med projektet »levendegjorte skæbnehistorier«.

Det er historier om tro, håb og kærlighed, der formidles på en underholdende og oplysende måde i en nutidig kontekst.

Skæbnehistorierne fortælles i levende live af tre historiske kvindeskikkelser: Thycho Brahes mor, Beate C. Bille, der var Hofmesterinde på Kronborg Slot, Grundtvigs anden kone, Marie, og Karen Blixen.

De gennemgående temaer er troen på højere magter, håbet som drivkraft og medmenneskelig kærlighed.

- Alle tre kvinder er, hvad man kunne kalde stærke rollemodeller for andre, fordi de synes at udleve deres potentialer i de positioner, de indtager, og efterlever deres værdier i praksis til gavn og glæde for andre, fortæller skuespiller Annethia Lilballe om forestillingen.

Skæbnehistorierne er historiske begivenheder, der udfolder sig i mødet med deltagerne. Formatet kan noget helt særligt, da deltagerne bliver mødt i nuet, inddrages i historierne, og motiveres gennem begivenhedernes gang til at se sig selv i et større perspektiv.

Salen i Sognegården bruges som medskaber af fortællingen, og arrangementet fuldendes i samarbejde med organist Erik Hildebrandt, der spiller tidstypiske musikstykker på flyglet.

- For mig handler det om at finde sin vej gennem livet. Finde friheden til at udfolde sig som menneske, og bevare troen på livet. Jeg kalder det levendegjort Storytelling med et musikalsk bagtæppe i tæt samspil med publikum, fordi det er i mødet med publikum, at karaktererne får liv, siger Annethia Lilballe.

Publikum kommer gennem tre forskellige århundreder: Slutningen af 1500-tallet på Frederik ll´s tid, hvor Kronborg er færdigbygget, og står klar til royale fester, der giver genlyd i hele Europa, 1800- tallet med de mange samfundsforandringer som godsejer og Grundtvigs anden kone Marie er en del af. Og første halvdel af vores moderne tid, 1900-tallet, hvor Karen Blixen ´har sin gang som kaffefarmer i Afrika og som forfatter.

Det er med Rungstedlundfonden i ryggen, at rollen som Karen Blixen fortolkes. Alle rollerne som henholdsvis Marie Grundtvig, Beate C. Bille og Karen Blixen fortolkes af Annethia Lilballe, der er uddannet skuespiller. Indholdet er baseret på historiske begivenheder, digte, oplæsning og ikke mindst på ordrette citater og gengivelse af historier.

Arrangementet finder sted på Hørsholm Sognegård onsdag den 5. februar klokken 19:30 og alle er velkomne. Deltagelse koster 50 kroner i døren eller en billet, som kan erhverves på Billetto.dk/Skæbne Historier. Der serveres et glas bobler til forestillingen, så publikum kan skåles med Fru Blixen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?