24. september 2020
Fredag kom dagen, som de 253 studenter fra Rungsted Gymnasium har ventet på. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
gallery icon

Se billedserie

Fredag kom dagen, som de 253 studenter fra Rungsted Gymnasium har ventet på. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video og kæmpe billedserie: Rungsted Gymnasium fejrer sine studenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video og kæmpe billedserie: Rungsted Gymnasium fejrer sine studenter
Opdateret 26. juni 2020 kl. 12:10
Hørsholm - 26. juni 2020 kl. 11:41
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forgrunden står de nyudklækkede studenter, mens deres familier har taget opstilling omkring dem. Deres smil stråler om kap med solen, og kameraerne klikker løs, da eksemensbeviserne når til de rigtige hænder.

arrow Læs også: Sofies kamp med hjernerystelse belønnet med legat

Fredag formiddag afholdt Rungsted Gymnasium dimission for de 253 3.g'ere, der nu skal forlade gymnasiet og videre i livet.

- Endelig blev det jeres tur til at stå her med kridhvide studenterhuer, på én gang trætte, lykkelige, lettede og måske vemodige - ja, det er en dag, hvor alle følelserne er i spil. I har drømt om denne dag så længe, når I har siddet i sene aftentimer med urimelige matematikafleveringer, med for lange litterære analyser eller med alt for meget virtuel undervisning på Teams. Nu står I her endelig. I dag er det jeres dag, lød det med et bredt smil fra rektor Ruth Kirkegaard, kort inden hun uddelte de første eksamensbeviser.

Dimission med coronatiltag

På grund af corona foregår festlighederne en anelse anderledes end normalt. I stedet for en fælles dimission med flyvende huer, og hvad der dertil hører, blev studenterne fejret klassevis, og det betyder, at rektor Ruth Kirkegaard holder tale ti gange fredag. Hver klasse får en personlig tale i stedet for den store tale, som rektor plejer at holde til hele årgangen.

Det lader til, at eleverne er indstillet på en fejring i coronaens tegn. De står side om side, pjatter lidt, og smiler til deres familier, som har taget plads i amfiteatret bag Rungsted Gymnasium.

Hver får de et eksamensbevis, før klassen bliver sendt videre rundt om gymnasiets bygninger, så de ikke passere den næste klasse på vejen. Turen slutter ved deres vogne, som forældrene pynter.

De første dåseøl bliver knappet op, og duften foran Rungsted Gymnasium ændrer sig en smule.

De nyudklækkede studenter tager plads i deres vogne, en Sommersby kværnes i en hånd, så indholdet finder vej til svælget, mens en ung mand trutter ufravendt i et horn.

- Yees, råber en anden ung mand, da vognen begynder at trille. En øl rystes og hældes ud over huer. Nu kører det.

arrow Corona eller ej - 3.g'erne fejrede sidste eksamen
15. juni 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 10:05
Har debatten om sexisme taget overhånd?