4. marts 2021
Caroline Nielsen, 21 år, kan smile efter en hektisk svendeprøve, hvor hun skulle kreere en etagekage, et overflødighedshorn, tørkage, wienerbrød og chokolader inklusiv oprydning på syv timer. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Caroline Nielsen, 21 år, kan smile efter en hektisk svendeprøve, hvor hun skulle kreere en etagekage, et overflødighedshorn, tørkage, wienerbrød og chokolader inklusiv oprydning på syv timer. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se resultatet: Caroline til den store kage-prøve med egen opskrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se resultatet: Caroline til den store kage-prøve med egen opskrift

Kringlebageren konditorlærling Caroline Nielsen til svendeprøve midt i en coronatid

Hørsholm - 27. januar 2021 kl. 16:12
Af Morten Timm

Der blev heppet og klappet på afstand hos Kringlebageren i Hørsholm Midtpunkt, da forretningens 21-årige konditorlæring Caroline Nielsen torsdag skulle op til sin svendeprøve som konditor.

På grund af coronarestriktioner måtte de nemlig ikke være til stede ved svendeprøven og måtte derfor følge slagets gang online, oplyser Christina Carlsen, der med sin mand Michael har drevet Kringlebageren i 31 år.

Opgaverne til svendeprøven var dog ikke anderledes end normalt og fik sat Den Store Bagedyst-udfordringerne til vægs. For Caroline og de andre lærlinge skulle på syv timer både kreere en etagekage, et overflødighedshorn, tørkage, wienerbrød og chokolader inklusiv oprydning og rengøring af køkken.

Egen opskrift

Den unge konditorlæring hos Kringlebageren klarede alle udfordringer og bestod dermed sin svendeprøve - blandt andet med helt egen opskrift på brunsvigersnegle.

Caroline Nielsen har været i lære hos Kringlebageren i næsten 20 måneder og havde forinden uddannet sig som brødbager i Rigshospitaletst bageri. En samlet uddannelse på tre år.

Hun er oprindeligt fra Fyn og flyttede hertil for at tage sin uddannelse, og når hun slutter sin læretid hos Kringlebageren tirsdag den 9. februar vender hun snuden til Fyn igen.

Den næste konditorlærling er allerede startet hos den lokale bager i Midtpunkt.

Her er det bord, som Kringlebager-lærlingen leverede til sidste uges svendeprøve. Foto: Privat

Nyskabelsen brunsvigersnegle som Caroline Nielsen selv har lavet en opskrift på. Foto: Privat

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?