18. april 2021
Hørsholm Apotek har ligget ud til torvet over 30 år - og derfor blev det i folkemunde kaldt Apotekertorvet. Nu er Hørsholm Apotek flyttet ind i Hørsholm Midtpunkt. Derfor spørger Ugebladets vores læsere om et nyt velegnet til torvet. Arkivfoto
Hørsholm Apotek har ligget ud til torvet over 30 år - og derfor blev det i folkemunde kaldt Apotekertorvet. Nu er Hørsholm Apotek flyttet ind i Hørsholm Midtpunkt. Derfor spørger Ugebladets vores læsere om et nyt velegnet til torvet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se de mange nye navneforslag til Apotekertorvet: Har du et bud?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se de mange nye navneforslag til Apotekertorvet: Har du et bud?

Skal vi finde et nyt navn til torvet ved gågaden efter Hørsholm Apotek er flyttet - og hvad skal det hedde?

Opdateret 25. februar 2021 kl. 16:30
Hørsholm - 25. februar 2021 kl. 13:57
Af Morten Timm

Efter Hørsholm Apotek er flyttet ind på centertorvet i Midtpunkt mener vi på Ugebladet, at velkendte apotekertorv med springvandet godt kunne bruge et nyt navn.

arrow Læs også: Nu slutter vi navnerunde for torvet: Se de sidste forslag

Vi har efterlyst forslag til et nyt navn, og avisens læsere har indsendt en lang række gode forslag, som vi bringer her.

Annette Bentzen: Det skal vel være så enkelt som CENTERTORVET. Det er jo centrum i byen og handelslivet.

Knud-Erik Pedersen: Apotekertorvet skal naturligvis hedde HØRSHOLM TORV. Så har det ikke nogen bindinger til hverken butikker eller indkøbscentret.

Winnie Sommer: Jeg synes apotekertorvet skal hedde HØRSHOLM BYTORV.

Vigdis Andreasen: HIRSHOLM TORV.

Lene Reuther: Kald torvet HØRSHOLM BYTORV.

Marianne Lundberg Andersen: Jeg foreslår AKTIVITETSTORVET eller BORGERNES TORV.

Jørgen Brillgaard-Pedersen: Som ældre Hørsholmborger årgang 1938, har boet hele mit liv i Hørsholm, kender jeg selvfølgelig hver en krog i Hørsholm også fabriksfløjten hver morgen kl. 6.45. Mit forslag er FABRIKSTORVET - Hørsholm Klædefabriks gamle administrations-bygning er jo nabo til torvet samt Hørsholm Gasværk. To store arbejdspladser.

Helle-Vibeke Rasmusen: Navnet kan rumme følgende: HISTORIENS TORV - HANDLENS TORV - OPLEVELSES TORV - VORES TORV. Egnsmuseet kunne hjælpe med at formidle noget af historien her. Historien om købstaden der havde vand og klædefabrik. Egnsmuseet kunne give torvet historisk identitet.

Birte Roll Brandt: Jeg foreslår følgende navne: MARKEDSPLADSEN og TORVET. Jeg kan jo forstå, at der måske skal etableres en slags markedsplads. Hvis det er tilfældet, så skal hele gågaden og selve Midtpunktet deltage. Det skal være et spændende marked med gode tilbud. De tidligere forsøg ud for den enkelte forretning i gågaden var på ingen måde tilfredsstillende.

Hans Henrik Raith: Selvfølgelig skal det fortsat hedde APOTEKERTORVET. Man skal huske på, at et apotek, gennem alle tider har været et centralt og vigtigt punkt i enhver bymidte. Hvis man ellers kender til apoteker, så vil man vide det er et fag med stolte traditioner. Men gennem de seneste år har apotekerne vristet sig ud af et politisk jerngreb og tilpasset sig kundernes/borgernes behov. Her har Hørsholm Apotek været i front. Senest ved at flytte indendørs i Midtpunkt.

Hele dette område (incl. Trommen, Ridebanen mm) skal tilpasses tiden samt borgenes ønsker og behov. Befriet for politisk benlås, kommunalt bureaukrati og alle borger med traditionsbelastet tankegang.

Udviklingen skal gribes an på en helt anden måde. Ganske radikalt, men lysår væk fra Henrik Klitgårds m.fl. blindgyde. Selvfølgelig skal der også tænkes cafe, udskænkning mm på Apotekertorvet. Flere butikker a la den asiatiske købmand.

Hvis du har et bud på et nyt navn til byens torv, så skynd dig at maile det til Ugebladets redaktion på ugebladet.red@sn.dk

arrow Historien om torvets store nabo gennem 100 år
11. marts 2021 kl. 17:16 Opdateret: kl. 11:33
arrow Hvad skal det hedde: Kært torv - mange 'nye' navne
11. marts 2021 kl. 16:38 Opdateret: kl. 16:18
arrow Hvad skal torvet hedde: Det vælter ind med forslag
04. marts 2021 kl. 07:05 Opdateret: kl. 06:33
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?