21. marts 2019
Formand og næstformand i 15. Juni Fonden, Helene Kähler Hjenner og Niels Heering, klippede sammen en symbolsk snor for at markere indvielsen af de nye »Arborethuse«. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Formand og næstformand i 15. Juni Fonden, Helene Kähler Hjenner og Niels Heering, klippede sammen en symbolsk snor for at markere indvielsen af de nye »Arborethuse«. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nye huse skal åbne op for skjult perle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nye huse skal åbne op for skjult perle
Hørsholm - 26. september 2018 kl. 05:21
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Arboretet i Hørsholm er to nye huse skudt op, og tirsdag blev »Arborethusene« officielt indviet med taler, operasang og en helt særlig begivenhed: Borgmester Morten Slotved (K) afslørede Arboretets nye adresse, Arboretvej, og plantede sammen med 15. Juni Fondens formand Helene Kähler Hjenner en ny Kongeeg, der er en podning af Danmarks ældste træ, den 1500 år gamle Kongeeg i Jægerspris.

Et nyt publikumshus skal komme de 20.000 besøgende, der årligt lægger vejen forbi Arboretet, til gode, og det nye hus rummer både toiletfaciliteter og et overdækket opholdsareal, der vil være åbent for alle i Arboretets åbningstid. Desuden indeholder huset en »skolestue«.

Også 15. Juni Fonden, der i 2016 erhvervede Arboretet fra Københavns Universitet, har fået et hus med kontorpladser. I huset er der ligeledes arbejdspladser til Arboretmesteren samt forskere fra Københavns Universitet, som fortsat har brugsretten i Arboretet.

- Vi glæder os over, at 15. Juni Fonden med Arborethusene har skabt en ny ramme for Arboretets funktion, og vi håber, at husene vil støtte den rekreative og forskningsmæssige brug af Arboretet samt den undervisning, der er knyttet til Arboretet, siger Helene Kähler Hjenner, der er formand for 15. Juni Fonden, som har finansieret de to nye huse.

Ifølge Else Mikkelsen, der er sekretariatschef i 15. Juni Fonden, har særligt toiletfaciliteter været efterspurgt af besøgende i Arboretet og håbet er, at det nye publikumshus vil gøre det endnu mere attraktivt at gå på tur i den unikke samling af træer og planter.

- Vi vil gerne styrke formidlingen her i Arboretet. I dag er det lidt en skjult perle, men det skal det ikke blive ved at være. Vi vil gerne åbne mere op, siger Else Mikkelsen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede