17. maj 2021
11 ud af de 12 partier, der stiller op til kommunalvalget, debatterede på gymnasiet.Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

11 ud af de 12 partier, der stiller op til kommunalvalget, debatterede på gymnasiet.Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Gymnasium satte valg på skemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Gymnasium satte valg på skemaet
Hørsholm - 15. november 2017 kl. 05:17
Af Anna Törnqvist Jensen

To af de kandidater, der tirsdag formiddag stillede op til debat på Rungsted Gymnasium, konkurrerede om dagens største bifald. Anders Vestergaard (LA) fik dagens hidtil største, da han mindede eleverne om, at Liberal Alliance går ind for legalisering af cannabis, men det var før 18-årige Morten Bast Hall (K) tog ordet. For den unge Konservative kandidat går selv på gymnasiet, og der var derfor mange af vennerne, der klappede Morten Bast Hall godt i gang.

Dagens ordstyrer, rektor Mogens Hansen, gav kun kandidaterne ét minuts fri taletid, inden gymnasieeleverne kunne spørge løs. Og særligt et sted at være efter mørkets frembrud, stod på gymnasieelevernes ønskeliste.

Peter Thestrup (NB) argumenterede for at overdække gågaden og skabe et aftenliv i byen, mens Alternativets Camilla Dolberg Schmidt gav eleverne ret i, at der mangler et sted at drikke en øl efter klokken 22. Hun opfordrede eleverne til selv at komme med oplæg til politikerne, og det samme gjorde Venstres Ann Lindhardt.

- I har intet sted at være, og i Venstre vil vi gerne spørge jer, hvad I gerne vil have, sagde Venstres kandidat.

Og så fik kommunalvalgets yngste kandidater noget at mundhugges om, da Morten Bast Hall talte varmt for et rigere caféliv.

- Jeg savner virkelig at se mennesker, der sidder og hygger sig ved nogle caféborde. Det skaber en god atmosfære og gør, at folk har lyst til at opholde sig i bymidten. Der skal også være noget at komme efter, når klokken er blevet 20, sagde han, da Socialdemokratiets 19-årige Marcus Guldager kom på banen:

- I teorien er jeg fuldstændig enig med dig, men vi har det problem, at vi som kommune ikke må lave vores egne caféer eller barer. Men vi skal melde klart ud, at hvis nogle har lyst til at åbne en café, så vil vi arbejde for rammerne til det. Men man skal passe på med politikere, der lover caféer og barer, sagde Marcus Guldager.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?