23. oktober 2019
Her er børnene i fuld gang med »lagkage-løbet«. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Her er børnene i fuld gang med »lagkage-løbet«. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Børn på sommerbesøg hos spejderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Børn på sommerbesøg hos spejderne
Hørsholm - 12. juli 2018 kl. 10:27
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkranset af grønne træer ligger Bent Byg Gruppes spejderhytte midt i et villakvarter. At der i denne uge er omkring 25 børn på besøg i hytten, kan hurtigt høres. Latter og glade børnestemmer giver genlyd i kvarteret, og på den store græsplæne ved hytten, er børnene i fuld gang med at lave »lagkage-løb«.

- Det er en øvelse i teamwork og samarbejde. De kan vinde ingredienser til at lave en lagkage, og de skal bevæge sig tværs over græsplænen, men de må ikke røre jorden, fortæller Mads Jørgensen, der selv har været spejder i 12 år, og fortsætter:

- Derfor har de fået nogle mælkekasser at stå på, men der er ikke kasser nok, så de skal finde ud af at hjælpe og støtte hinanden.

Og netop samarbejdet kommer på prøve i denne uge, hvor 25 børn får lov at være spejdere for en uge.

- Vi vil gerne vise, hvad spejdere kan. Det er mere og andet end bare at snitte en pind og lave et bål. Det handler om samarbejde, fællesskab og også at udvikle unge mennesker til at blive kompetente ledere. Vi forsøger at gøre lidt op med den forestilling, mange har om det at være spejder. Man kan være spejder på mange forskellige måder, siger Mads Jørgensen.

I mellemtiden har børnene kastet sig over en ny opgave. De skal bygge det højeste tårn af spaghetti og skumfiduser - og det hele foregår på tid. Niårige Ingrid er en af de børn, der er i fuld gang med at bygge et tårn.

- Det er helt vildt sjovt, siger Ingrid og fortsætter:

- Vi har lavet tørklæder og flag, og vi er blevet inddelt i hold. Jeg har ikke prøvet at være spejder før, men jeg kan godt lide at være udenfor.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

grafik køb billede