18. december 2018
I kælderen i Fuglsanghus har Læger uden Grænser prydet væggene med billeder af livet i flygtningelejrene i Bangladesh, hvor 650.000 rohingyaer siden august er flygtet til. På søndag vil læge Mads Geisler, som netop er hjemvendt fra Bangladesh, være til stede på udstillingen og fortælle om sine oplevelser. 

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

I kælderen i Fuglsanghus har Læger uden Grænser prydet væggene med billeder af livet i flygtningelejrene i Bangladesh, hvor 650.000 rohingyaer siden august er flygtet til. På søndag vil læge Mads Geisler, som netop er hjemvendt fra Bangladesh, være til stede på udstillingen og fortælle om sine oplevelser. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Særudstilling får særlig gæst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Særudstilling får særlig gæst
Hørsholm - 22. februar 2018 kl. 06:26
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I kælderen i Fuglsanghus bliver man i disse dage mødt af den barske virkelighed, som siden august sidste år har drevet 650.000 mennesker fra den etniske minoritet, rohingyaerne, på flugt. Rohingyaerne er flygtet fra Myanmar over grænsen til Bangladesh, hvor de er ankommet til overfyldte flygtningelejre. I en særudstilling sætter Mikkelborg Kunstforening, som arrangerer udstillingen, fokus på nødhjælpsarbejde gennem billeder af Tandsundhed uden Grænsers indsats for børn i Rwanda og Læger uden Grænsers hjælp i flygtningelejre i Bangladesh. Mads Geisler, der arbejder for Læger uden Grænser, er netop hjemvendt fra flygtningelejrene i Bangladesh, og på søndag vil han være til rådighed for publikum på udstillingen.

- Jeg har de seneste tre måneder arbejdet som medicinsk administrator af klinikker og hospitaler og som læge i de flygtningelejre i det sydøstlige Bangladesh, som rohingyaerne siden august er kommet til, fortæller Mads Geisler og fortsætter:

- Jeg har set utrolig mange skæbner på min vej. Jeg har mødt mange enker eller børn, som har mistet deres forældre, og rohingyaerne er et folk, som er så bange, at de aldrig tør tage tilbage til deres hjemland.

Mads Geisler har flere gange været udsendt af Læger uden Grænser til flere steder i verden.

- Det er svært at efterlade det, man oplever, fordi de mennesker, jeg har mødt, jo stadig er i den samme situation, selvom jeg er rejst hjem, siger Mads Geisler.

På søndag vil Mads Geisler stå til rådighed for de, der besøger særudstillingen i Fuglsanghus og fortælle meget mere om sine oplevelser i Bangladesh.

- Jeg er til stede og til rådighed for dem, der måtte have lyst til at høre, hvordan forholdene i Bangladesh er, siger Mads Geisler.

Han vil være til stede i hele udstillingens åbningstid på søndag den 25. februar klokken 12 til 17. Det er også sidste dag, udstillingen er åben.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk