20. januar 2021
DF's Glen Madsen vil flytte mange millioner fra rådhuset til byens ældre. Arkivfoto: Fred Jacobsen
DF's Glen Madsen vil flytte mange millioner fra rådhuset til byens ældre. Arkivfoto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan vil DF skaffe flere varme hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan vil DF skaffe flere varme hænder

Markante nedskæringer i kommunens administration skal skaffe penge til social- og seniorområdet i DF's budgetforslag

Hørsholm - 05. oktober 2020 kl. 08:30
Af Fred Jacobsen

Det er primært med nedskæringer i kommunens administration og på erhvervs- og beskæftigelsesområdet, Dansk Folkeparti (DF) vil skaffe penge til flere varme hænder på social- og seniorområdet.

arrow Læs også: DEBAT: Hjemmeplejen er i en helt urimelig situation

Det kan læses ud af DF's ændringsforslag til 2. behandling af årets budget, som finder sted i kommunalbestyrelsen i aften, mandag 5. oktober. Og jo ender med det budgetforlig, DF ikke kom med i.

"Ifølge Kommunernes Landsforening (KL) er Greve kommunen med de laveste udgifter pr. 1000 indbyggere (12,0 årsværk mod Hørsholms 13,2, red.). Hvis Hørsholm rettede ind efter Greve, kan der spares 30 årsværk eller 13 millioner kroner," forklarer DF's kommunalbestyrelsesmedlem Glen Madsen om et af elementerne i DF's budgetforslag.

Ingen skattestigning

Der er som bekendt et flertal på 13 ud af 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer bag forliget, som Konservative, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SocialKonservative og løsgænger Annette Wiencken skrev under på 24. september.

DF's og Glen Madsens forslag opererer ikke med en skattestigning og øger, sammenlignet med forligspartierne, budgettet væsentligt på social- og seniorområdet.

Årsværk for 16 mio.

DF's forslag til reduktioner i kommunens administration slår igennem med 6,5 millioner kroner næste år og op til 13 millioner i 2024. Dertil kommer, at DF vil spare tre millioner kroner på eksterne konsulenter i 2021 og seks millioner pr. år i årene frem til 2024.

DF tager også godt fat på erhvervs- og beskæftigelsesområdet. Langt mere end forligspartierne: Udgifter til en mentor på integrationsområdet, danskuddannelse til integrationsydelsesmodtagere og indsatser for borgere på integrationsydelse er strøget for sammenlagt 4,3 millioner kroner, dertil kommer reduktioner i årsværk i Jobcentret for 5,2 millioner.

På den måde adskiller DF's spareforslag på erhervs- og beskæftigelsesområdet sig væsentligt fra forligspartiernes. De vil spare 5,2 millioner kroner, DF knap 13 millioner.

Vil lukke biograffunktionen

Med omstruktureringer i Trommen for knap 1,8 millioner kroner, nedlæggelse af musical og nedskæring i kultur- og fritidspuljen samt nedlæggelse af biograffunktionen i Trommen, vil DF med 4,1 millioner kroner spare langt mere end forligspartierne, der på dette område 'leverer' driftsreduktioner på ca. 700.000 kr.

Flere børn pr. voksen

På Børne- og skoleområdet vil DF hæve antallet af børn pr. medarbejder i SFO og ved at tilpasse skolestrukturen. Det skal skaffe råderum til en højere andel af to-lærer ordningen.

DF's spareforslag skal - ud over at styre uden om en skattestigning - bruges på social- og seniorområdet. På varme hænder.

Bad fem gange om ugen

DF vil bruge ca. 12 millioner kroner mere på social- og seniorområdet end forligspartierne er blevet enige om.

Der skal eksempelvis være råd til syv ekstra årsværk på plejecentrene, at aftenvagterne på plejecentrene opnormeres, at klippekort til plejehjem og hjemmeplejen kommer tilbage, og at de ældre sikres bad fem gange om ugen.

Bold frem for brosten

På anlægssiden ønsker DF to kunststofbaner i 2022, men ønsker på den anden side cykelstien til Sjælsølund, nyt brostensfelt på Usserød Kongevej og kystsikring til sammenlagt godt 14 millioner kroner taget af bordet.

DF mener, der er brug for en ny daginstitution i Rungsted, men vil ikke afsætte så mange penge til det i 2021 som forligspartierne og mener i øvrigt, den skal gøre billigere.

arrow Udvalg vil afsætte corona-million til de ældre
18. december 2020 kl. 05:41 Opdateret: kl. 14:34
arrow 155 telefoner og 80 tablets skal skabe overblik i hjemmeplejen
15. december 2020 kl. 05:36 Opdateret: kl. 14:34
arrow Sådan vil Venstre hjælpe børn og ældre
05. oktober 2020 kl. 14:30 Opdateret: kl. 22:16
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?