18. maj 2021
Revisionshuset Deloitte har nu afleveret anden halvdel af en større undersøgelse af den svindel, som har fundet sted i Rungsted Havn gennem flere år. Efterfølgende har havnens bestyrelse taget kontakt til SKAT, da det nu står klart, at svindlen drejer sig om manglende indbetaling af moms.

Arkivfoto: Lars Sandager Ramlow
Revisionshuset Deloitte har nu afleveret anden halvdel af en større undersøgelse af den svindel, som har fundet sted i Rungsted Havn gennem flere år. Efterfølgende har havnens bestyrelse taget kontakt til SKAT, da det nu står klart, at svindlen drejer sig om manglende indbetaling af moms. Arkivfoto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan er der blevet svindlet i Rungsted Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan er der blevet svindlet i Rungsted Havn

Deloitte har nu afleveret anden halvdel af en større undersøgelse af den svindel, som har fundet sted i Rungsted Havn gennem flere år. Efterfølgende har havnens bestyrelse taget kontakt til SKAT, da det nu står klart, at svindlen drejer sig om manglende indbetaling af moms.

Opdateret 23. februar 2021 kl. 13:45
Hørsholm - 23. februar 2021 kl. 12:23
Af Sophus Zarrs Soelberg

En omfattende ekstraordinær revisionsundersøgelse i forbindelse Rungsted Havns økonomiske uregelmæssigheder er nu gennemført og overdraget til politiet, og i den forbindelse har man fundet ud af, at de økonomiske uregelmæssigheder, der i starten af året blev opdaget i Rungsted Havns drift, drejer sig om manglende indbetaling af moms, som ikke har figureret i regnskabet. Det oplyser Rungsted Havns bestyrelse tirsdag formiddag.

arrow Læs også: Mere end 1000 forslag til havneudvidelse

- Der er blevet betalt moms, men ikke den fulde moms. Det er dér, svindlen ligger, fortæller Jørgen Thorsell, der er bestyrelsesformand for Rungsted Havn, inden han fortsætter:

- Vi har valgt at tage kontakt til SKAT, så vi kan få udlignet det, vi skulle have betalt. Normalt vil en tilbagebetaling ske på et senere tidspunkt, eventuelt efter en retssag, men vi kan tydeligt se, at havnen mangler at betale moms, og vi vil ikke holde penge tilbage, som ikke er vores, siger han.

Hvor er pengene?

Bestyrelsesformanden fortæller samtidig, at man fra havnens side til at starte med vil dække beløbet, og senere finde ud af, hvordan man får pengene igen. Der kan nemlig stadig være penge at finde hos den medarbejder, der tidligere er blevet fritaget for tjeneste og fyret i forbindelse med svindelsagen.

- Havnen er heldigvis i en fin økonomisk situation, så vi kan sagtens håndtere det. Vi håber dog, at miseren senere kan dækkes af noget forsikringsvæsen, eller at vedkommende, der har taget pengene, stadig har nogle liggende. Vi må prøve at finde ud af, hvordan vi kan få pengene tilbage, siger han.

Revisionshuset Deloitte har i januar og februar foretaget en omfattende undersøgelse af, hvad der er sket og hvordan det er sket i sagen om økonomiske uregelmæssigheder i Rungsted Havn.

Undersøgelsen er nu i overvejende grad gennemført og overdraget til politiet. En mindre del af undersøgelsen fortsættes imidlertid for at afdække et specifikt økonomisk forhold yderligere. Den del overdrages også til politiet, når den er færdig.

Kan ikke give detaljer

Af hensyn til den videre politiefterforskning er det ikke muligt for Rungsted Havns bestyrelse at fortælle yderligere detaljer om resultaterne, men bestyrelsesformand Jørgen Thorsell fortæller, at han opfatter den nu næsten afsluttede undersøgelse som oplysende og relevant.

- Rungsted Havns bestyrelse har den klare målsætning at vende alle sten i sagen, og den samlede undersøgelse bekræfter, at det var korrekt at politianmelde uregelmæssighederne. Derfor er jeg også tilfreds med, at vi nu kan aflevere et solidt materiale til politiet. Så snart vi har den sidste og mindre undersøgelse færdig, vil den også blive indleveret til Politiet, siger Jørgen Thorsell.

Det var havnechef Anders Söderberg, der opdagede de økonomiske uregelmæssigheder i Rungsted Havns drift, og efterfølgende igangsatte Rungsted Havns bestyrelse den eksterne revisionsundersøgelse af omfanget.

Da mistanken om økonomiske uregelmæssigheder blev bekræftet, igangsatte man en reel undersøgelse, og en medarbejder blev fritaget for tjeneste, ligesom sagen blev meldt til politiet. Rungsted Havns bestyrelse har tidligere oplyst, at den medarbejder, der den 5. januar blev fritaget for tjeneste i forbindelse med sagen om økonomiske uregelmæssigheder, ikke længere er ansat i Rungsted Havn. Medarbejderen, der varetog en bogholderifunktion, fratrådte den 8. januar 2021.

I første omgang var det ikke personen, men sagen, der blev anmeldt til politiet. Det er efterfølgende politiet, der skal afgøre, om der er tale om reel svindel, og det er også politiet, der efterfølgende kan rejse en eventuel sigtelse i sagen.

Rungsted Havns bestyrelse kan endnu ikke give et officielt tal på, hvor meget der er blevet svindlet for, men det er tidligere blevet bekræftet, at svindlen har stået på i flere år.

arrow Bådejer om havneudvidelsen: »Vi mangler en plan B«
03. maj 2021 kl. 04:46 Opdateret: kl. 10:12
arrow Daniel og Stig støjer i Hovedgaden
19. april 2021 kl. 05:55 Opdateret: kl. 19:07
arrow Unge vil gøre en forskel for deres by
12. april 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 07:25
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?