13. april 2021
Der var noget mystik om, hvad det var for en fugl, der her knejser på en sten ud for Rungsted Strandvej. Sensationen viste sig så at være mindre end først antaget.
Der var noget mystik om, hvad det var for en fugl, der her knejser på en sten ud for Rungsted Strandvej. Sensationen viste sig så at være mindre end først antaget.
Foto: Karl Juhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så sensationen for sig: Det skulle vel aldrig være en...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så sensationen for sig: Det skulle vel aldrig være en...

En fugl på en sten ud for Rungsted Strand rejste en række spørgsmål - her får du et svar

Hørsholm - 02. marts 2021 kl. 06:00
Af Fred Jacobsen

Der blev udløst pingvinalarm i Rungsted forleden, da en læser, Karl Juhl, ringede til Ugebladet, bad os lette rumpen og tage afsted med et kamera for at dokumentere en sjældenhed.

arrow Læs også: Klar med ekstra borgermøde: Stor interesse for havnens fremtid

Det nåede vi ikke, før Karl selv hev sin iPhone op af lommen og 'skød' fjerkræet. Og venligst stillede det desværre ikke helt skarpe foto til vores rådighed.

For Karl Juhl mente i første omgang, at der var tale om noget så sjældent og usandsynligt som en pingvin. Eller en Lomvie. I hvert fald lidt af en sensation.

Den udeblev dog, sensationen. Og det usandsynlige er stadig usandsynligt.

For fuglen på stenen ude for Rungsted Strandvej er ifølge en amatørornitolog, som Ugebladet konsulterede, noget så almindeligt som en skarv.

Ifølge fuglekenderen har arten 'almindelig skarv' to racer, storskarv og mellemskarv. Og fuglen på stenen her er en mellemskarv.

arrow Se de flotte fotos: Havnen er lagt i dybfryseren
11. februar 2021 kl. 13:47 Opdateret: kl. 06:56
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?