8. marts 2021
Niels Lundshøj, der her deler socialdemokratiske roser ud sammen med statsminister Mette Frederiksen, har skiftet den røde jakke ud med den grønne konservative.
Niels Lundshøj, der her deler socialdemokratiske roser ud sammen med statsminister Mette Frederiksen, har skiftet den røde jakke ud med den grønne konservative.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så kom partiskiftet: Men ikke til dem han flirtede med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så kom partiskiftet: Men ikke til dem han flirtede med

Tidligere socialdemokratisk gruppeformand skifter den røde jakke ud med en grøn

Hørsholm - 29. januar 2021 kl. 11:00
Af Fred Jacobsen

En måneds tid efter at Niels Lundshøj, tidligere formand for den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen i Hørsholm, forlod bystyret og Hørsholm, skifter han parti.

Niels Lundshøj fortæller på Facebook, at han har skiftet til Konservative.

”Min tro på social retfærdighed er den samme som altid. Men jeg kan ikke støtte et samfund, hvor det offentlige vokser os over ørerne, og hvor den enkeltes ansvar skrumper," skriver han og fortsætter:

"Jeg tror på, at dem, der kan, de skal. Og de, der ikke kan, de skal have ordentlig hjælp. Men der er i dag en stigende tendens til, at den enkelte fraskriver sig sit ansvar og lader det offentlige bære alle byrder. Det er en ond spiral, hvor fællesskab mere kommer til at handle om at pege fingre ad kommunen, staten, politikerne eller det private erhvervsliv."

35-årige Niels Lundshøj sad i kommunalbestyrelsen fra 2014 til december sidste år, hvor han takkede af af private årsager for at flytte til Fyn.

arrow Læs også: DEBAT: Om at nyttiggøre eksisterende renseanlæg
Tæt på Radikale

Niels Lundshøj har tidligere flirtet med et partiskifte. I forbindelse med debatten om børnenes forhold på Udrejsecenter Sjælsmark var han slet ikke på linje med sit eget parti og så tæt på at skifte til Radikale Venstre, at han blandt andet snakkede med daværende partileder Morten Østergaard om det.

Jeg er jo socialdemokrat

"Jeg er modstander af partilinjen i dette spørgsmål. Det er jeg stadig. Det er forkert. Men der er så meget andet. Jeg er jo socialdemokrat," sagde Niels Lundshøj i februar 2019 til Ugebladet.

arrow DEBAT: Hvorfor ikke høre borgerne om fremtidens kloak?
01. februar 2021 kl. 09:51 Opdateret: kl. 09:49
arrow DEBAT: Ja, høringssvar gøres løbende tilgængelige for alle
29. januar 2021 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:16
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?