25. september 2020
Der blev stille, mens borgmesteren blev hejst op for at tænde årets juletræ. Øjne stod på stilke, mens børnene holdt vejret. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
gallery icon

Se billedserie

Der blev stille, mens borgmesteren blev hejst op for at tænde årets juletræ. Øjne stod på stilke, mens børnene holdt vejret. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så blev træet tændt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så blev træet tændt
Opdateret 01. december 2019 kl. 17:43
Hørsholm - 01. december 2019 kl. 17:41
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hørsholm vil begejstre, lød det fra scenen, da borgmester Morten Slotved (K) holdt tale, og det lykkedes vist søndag aften, hvor byens juletræ blev tændt.

Aftenen blev sunget i gang af Hørsholm-Koret, der bød på klassiske julegodter til ørerne, mens folk begyndte at stimle sammen.

Overalt på ridebanen løb nissehuer rundt i børnehøjde, og på skuldre havde de mindste fundet plads.

»Bøf og Broccoli« solgte gløgg, æbleskiver og andre lækkerier, og mange fandt vej til de varmere indslag på den kolde decemberaften.

For en stund blev lydene lave, og børnene stoppede med at lege. På en kran blev borgmester Morten Slotved hejst op til toppen af træet, og med ét var der lys.

Få øjeblikke senere fandt folk tilbage til det, de lavede, inden træet blev tændt. Julehilsner blev overbragt, hænder trykket og fødder stampet mod den kolde jord.

Da julemanden ankom, udviklede tumultagtige scener sig for en kort stund.

Mens børnene strømmede mod julemanden, pressede forældre sig på med klapvogne i baggrunden, og i et øjeblik lignede det ikke, at det ville lykkes aftenens hovedperson at nå hen til scenen, hvor han skulle synge for i den klassiske julesang »På loftet sidder nissen«.

Folket artede sig dog, og det lykkedes til sidst.

I sangen om den uheldige nisse på loftet blev nissen behørigt snydt, både børn og voksne hoppede på det helt rigtige tidspunkt, og utallige slikposer til de juleglade børn kunne efterfølgende uddeles under nogenlunde ordnede forhold.

Har debatten om sexisme taget overhånd?