22. maj 2019
I det ellers så fredelige Hørsholm Midtpunkt kom to kvinder fredag i håndgemæng på en rulletrappe. Foto: Lars Sandager Ramlow
I det ellers så fredelige Hørsholm Midtpunkt kom to kvinder fredag i håndgemæng på en rulletrappe. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SIDSTE NYT: Burkabøde efter kvindeslagsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SIDSTE NYT: Burkabøde efter kvindeslagsmål
Hørsholm - 05. august 2018 kl. 13:57
Af Steffen Slot og Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debatten om tildækningsforbuddet raser på de sociale medier og flere store udenlandske medier har kontaktet Nordsjællands Politi. Det sker efter en 28-årige kvinde i Hørsholm Midtpunkt fredag eftermiddag ved 13-tiden blev den første i Danmark, der har fået en bøde for overtrædelse af forbuddet, der trådte i kraft den 1. august.

arrow Læs også: Kvinde i niqab sigtet for at overtræde tildækningsforbud

- Der er meget stor mediebevågenhed om sagen, og vi har fået en del henvendelser fra borgere, der har meget forskellige oplevelser af, hvad der skete på rulletrappen, hvor en 28-årige niqab-klædt kvinde fra Brønshøj og en 54-årig kvinde fra Hørsholm kom i håndgemæng. Det endte med, at den 28-årige mistede sin hovedbeklædning, og nogle mener, at den blev revet af med vilje. Vores betjente på stedet har dog set Midtpunktets videoovervågning igennem flere gange, og der er i deres objektive skøn intet, der tyder på, at den 54-årig bevidst valgte at rive niqaben af den 28-årig, fortæller vagtchef Jan Hedager fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Da der var faldet ro på gemytterne, tog den 28-årige kvinde fra Brønshøj selv sin niqab på. Politiet sigtede hende derfor for overtrædelse af tildækningsforbuddet, og hun har nu udsigt til en bøde på 1000 kroner. Begge stridende kvinde blev samtidig sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Når vi vælger at give den 28-årige en bøde for overtrædelse af tildækningsforbuddet, så er det, fordi vi er objektive og følger de juridiske vejledninger, der ligger for bestemmelsen. Det er helt efter bogen, og der er ingen præcedens, vi kan læne os op ad, siger Jan Hedager.

Nordsjællands Politi har sikret sig overvågningsvideoen fra Hørsholm Midtpunkt.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede