14. oktober 2019
Det ikoniske byggeri, Hørsholm Mølle, blev bygget i 1890 og 91. I 1977 overtog Hørsholm Kommune møllen, og på møllens 100-års dag indviede Håndværkerforeningen for Hørsholm og Omegn landets største samling af håndværktøj  i møllens lokaler. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Det ikoniske byggeri, Hørsholm Mølle, blev bygget i 1890 og 91. I 1977 overtog Hørsholm Kommune møllen, og på møllens 100-års dag indviede Håndværkerforeningen for Hørsholm og Omegn landets største samling af håndværktøj i møllens lokaler. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SE BILLEDERNE: Sæson for historiske vingesus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SE BILLEDERNE: Sæson for historiske vingesus
Opdateret 11. maj 2019 kl. 20:06
Hørsholm - 11. maj 2019 kl. 16:55
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at have ligget i vinterdvale genåbnede håndværktøjsmuseet på Hørsholm Mølle igen i lørdags, og både møllen og museet har nu fast åbent hele sommeren hver lørdag fra klokken 10.00 til 13.00 til og med september. Det er Håndværkerforeningens Studiekreds, der står for driften af Hørsholm Mølle og den samling af gamle værktøjer, der findes i møllens lokaler. Det fortæller Christian Jensen fra møllelauget til Frederiksborg Amts Avis lørdag:

- Som noget nyt har vi ryddet hele tredje sal i møllen. Det har i mange år været brugt som lager, men det var synd. Derfor har vi ryddet op, så rummet nu kommer til sin ret. Publikum vil kunne se den lodrette aksel i møllen og et af de store og ganske imponerende tandhjul, der har drevet møllen, siger Christian Jensen.

Hørsholm Mølle blev bygget af møllebygger Martin Johansen fra Hillerød i 1890-1891, da vindkraften var på retur. Møllebyggeren og hans slægt har drevet mølleriet indtil 1977, hvor Hørsholm Kommune overtog det ikoniske bygningsværk.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede