26. november 2020
Torvet i Hørsholm Midtpunkt 21. oktober.
gallery icon

Se billedserie

Torvet i Hørsholm Midtpunkt 21. oktober.
Foto: Leon Gyldmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SE BILLEDERNE: Coronaens skiftende ansigter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SE BILLEDERNE: Coronaens skiftende ansigter

Hørsholm Lokalarkivs fotograf har fastholdt coronapandemiens hidtidige to faser i Hørsholm

Hørsholm - 22. oktober 2020 kl. 17:30
Af Hans Jørgen Winther Jensen, ph.d.Museumsinspektør og arkivleder

I artiklen "Anden bølge var den værste", bragt af Ugebladet 27.marts, beskrev jeg de dødelige konsekvenser af den såkaldte spanske i syge i 1918-20, hvor mellem 15 og 18.000 danskere døde. Som titlen siger, var den anden bølge den mest dødelige.

arrow Læs også: Corona: Pop-up testcenter åbner i Hørsholm

Det er selvfølgelig oplagt at sammenligne Corona pandemien her i 2020 med den spanske syge og spørge: Er den anden bølge værre end den første?

Til at starte med er det oplagt, at slå fast, at Corona pandemien har kostet 690 mennesker livet her i Danmark, så hvad angår dødsfald, kan de to sygdomme overhovedet ikke sammenlignes; men er anden bølge her i 2020 også værre end første bølge?

I Politikken 8. oktober kunne man læse, at seruminstituttets medarbejdere ved hjælp af en ny matematiske model har beregnet, at der i forårsmånederne april og maj efter alt at dømme var fire gange så mange smittede borgere i samfundet, som på det tidspunkt efter sommerferien, hvor smittetrykket har været højest, nemlig midt i uge 39 (21.-27. september). Så anden bølge er ikke værre end første bølge her i 2020.

I marts måned, under første bølge og nedlukningen, tog Hørsholm Lokalarkivs fotograf Leon Gyldmark og hans hustru Lise en række fotos i Hørsholm Midtpunkt. Nu har de genbesøgt de samme lokaliteter.

Læserne selv kan sammenligne stemningen under første bølge og anden bølge. Billederne er taget samme sted henholdsvis onsdag 25. marts om eftermiddagen og onsdag 21. oktober.

arrow Corona er en effektiv nabohjælp
04. november 2020 kl. 06:35 Opdateret: kl. 07:26
arrow Smittetal i Hørsholm stiger igen igen
03. november 2020 kl. 09:10 Opdateret: kl. 06:40
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?