5. august 2020
Der er et stort behov for flere besøgsvenner til ensomme ældre borgere i Hørsholm. Det fortæller Leder af besøgstjenesten i Hørsholm Lisbeth Valentiner. Foto: Jerry Ritz
Der er et stort behov for flere besøgsvenner til ensomme ældre borgere i Hørsholm. Det fortæller Leder af besøgstjenesten i Hørsholm Lisbeth Valentiner. Foto: Jerry Ritz
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde Kors søger fortsat besøgsvenner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors søger fortsat besøgsvenner
Hørsholm - 16. januar 2020 kl. 18:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er fortsat et stort behov for flere besøgsvenner til ensomme ældre i Hørsholm.

arrow Læs også: Ny aktivitetsleder for Røde Kors besøgsvenner

Det fortæller leder af besøgstjenesten i Hørsholm Lisbeth Valentiner.

- Det er mennesker, som har stor glæde af en ven, der kommer på besøg på et aftalt tidspunkt. Alder er ingen hindring, og besøgstimet består af både unger kvinder og mænd, erhvervsaktive, studerende, friske efterlønnere og pensionister. Den yngste i teamet er 23 år og der er mere end 50 års forskel til den ældste. Alt hvad man behøver er empati, og man skal være i øjenhøjde med den man besøger. Man skal have mulighed for at afsætte et par timer om ugen, siger hun.

- Der er ikke tale om personlig pleje og den slags som hjemmeplejen tager sig af. Derimod en hyggelig snak, en gåtur når vejret og fysikken tillader, et spil kort - ja, kort sagt den slags samvær, der nu om stunder kaldes kvalitetstid, tilføjer Lisbeth Valentiner.

Har du lyst til at få besøg eller selv blive aktiv som besøgsven så kontakt Røde Kors aktivitetsleder Lisbeth Valentiner på telefon 26 64 88 30 eller på mail: lisbethvalentiner@icloud.com eller www.rkhorsholm.dk.

arrow Jørgen på 94: Bare det altid var mandag
23. december 2019 kl. 12:36 Opdateret: kl. 12:01
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?