26. maj 2020
Frivillige fra Røde Kors Hørsholm på den årlige skovtur som i år gik til Ledreborg Slot ved Lejre og det nærliggende traktørsted Herthadalen, hvor en løsgående høne insisterede på at komme med på billedet med de glade frivillige. Foto: Røde Kors Hørsholm
Frivillige fra Røde Kors Hørsholm på den årlige skovtur som i år gik til Ledreborg Slot ved Lejre og det nærliggende traktørsted Herthadalen, hvor en løsgående høne insisterede på at komme med på billedet med de glade frivillige. Foto: Røde Kors Hørsholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde Kors sendte 100 frivillige og en høne på skovtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors sendte 100 frivillige og en høne på skovtur
Hørsholm - 13. september 2019 kl. 12:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Over hundrede glade deltagere og en enkelt løsgående høne kom i weekenden på skovtur, da Røde Kors lokalafdeling i Hørsholm drog på den årlige udflugt.

Det er en fast tradition som går mange år tilbage. Deltagerne er frivillige fra alle lokalafdelingens aktiviteter, som mødes på tværs af den aktivitet, hvor de til daglig yder en indsats. Der var blandt andet besøgsvenner, aktive i genbrugsbutikken, nørklere, der strikker tøj, og vågekoner, der aflaster familiemedlemmer til døende i de sidste timer, med til dagen.

Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors Hørsholm, siger til Frederiksborg Amts Avis:

- Skovturen er den gang om året, hvor vores mange frivillige fra Røde Kors forskellige aktiviteter mødes på kryds og tværs og har nogle hyggelige timer sammen. Alle i Røde Kors Hørsholm arbejder ulønnet, så det er dejligt, at vi en gang om året kan være sammen om en god kulturel oplevelse og en frokost, hvor vi nyder hinandens selskab, siger formanden og tilføjer, at turen gennemføres med støtte fra Hørsholm Kommunes særlige pulje for frivilligt socialt arbejde.

I år gik turen til det historiske Ledreborg Slot ved Lejre, der er opført i 1745. Ledreborg Slotspark har siden 1994 og indtil 2018 dannet ramme om DR Slotskoncerter, som tusindvis har overværet gennem årene, men de færreste har væres inde i gemakkerne på slottet.

- Det sociale fællesskab har stor betydning som frivillig, ligesom ønsket om at gøre en forskel og personligt bidrage til Røde Kors' indsats for de svageste både herhjemme og ude i verden, siger Jerry Ritz, der er bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig i lokalafdelingen og tilføjer:

- Jeg har deltaget i den årlige skovtur siden 2010, og jeg glæder mig rigtig meget hvert år til at være sammen med mine frivillige kollegaer. Det er nogle dejlige mennesker med overskud og højt humør.

Efter rundvisningen på Ledreborg Slot blev den fælles frokost indtaget tæt derpå i det historiske og smukt beliggende traktørsted Herthadalen, som siden Stavnsbåndets ophævelse i 1788 har været et yndet udflugtsmål. I forbindelse med frokosten var der lodtrækning om en række præmier doneret fra lokale sponsorer, noget der gjorde stor lykke.

- Efter frokosten, og lige inden de to busser med de over hundrede deltagere kørte tilbage til Hørsholm, var der opstilling til det traditionelle fællesfoto, fortæller Jerry Ritz og tilføjer:

- Det blev ikke mindre festligt af, at en af traktørstedet løsgående høns insisterede på at komme med på billedet og stillede sig op som det centrale midtpunkt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?